automoto.ee foorumid

Täisversioon: Delta musa
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.

R1X

kuidas deltale aretada 2sellist k6larit http://www.oomipood.ee/index.php?t=k_ki&i=950062


suuruste poolest nad mahux kyljekarpi ja veel kas sellised junnid mingit heli ka teha suudavad (nii suurt et vähmelt nagu kuuleba ka) et kui kudagi yhendada teises kylje karbis olevasse akusse wms.

ja siis cd playeriga mängida. nii et s6iduajal on pleyer pias aga kui masin seisab siis saad k6rval näiteks mai tea...ee...istudes v6i kasv6i päävitades musa kuulata, et kuda neid siis kinnitada ja kas on hea idee v6i ei ole m6tet

! JA KAS YLTSE delta aku v6i mis iganes see on suudab kannatada nii palju, v6i peab mingi lisa värgi panema

soovix k6igi abi kes vähegi oskavad aidata
R1X Kirjutas:JA KAS YLTSE delta aku v6i mis iganes see on suudab kannatada nii palju, v6i peab mingi lisa värgi panema

Delta generaator annab vahelduvvoolu, mille sagedus on võrdne mootori pöörete arvuga. Esiteks pead Sa ehitama täisperiood-alaldi ning sellele juurde pingestabilisaatori. Eriti see viimane on üksjagu peenike elektroonikatöö - soovitan konsulteerida elektroonikaspetsialistidega. Ja siis saab asi toimida ka ainult mootori töötamise ajal, sest seisu ajal ei ole ju vooluallikat Smile

Teine variant on ehitada Deltale täiesti uus elektrisüsteem - paigaldada mootorratta-aku ning ehitada laadimissüsteem. Selle osad jälle enamvähem samad - pingestabilisaator ja alaldi. Pluss siis veel miski relee või kontaktivaba lülitusmehhanism, et teatud pööretest väiksemate korral (mil niikuinii generaatoril mingit \"vurtsu\" ei ole) oleks generaator akust lahutatud. Aku korral saad toita oma muusikasüsteemi ka seisu korral.

Usun, et suure hulga erialakirjanduse, ekspertide soovituste jms põhjal on põhimõtteliselt võimalik selline asi valmis ehitada. Nägin ca 1985. aastal Rakveres üht Deltat, kus üks vanahärra oli sellise süsteemi enda masinale peale ehitanud.

Osta endale korralik CD/MP3 pleier koos korralike kõrvaklappidega ja patareidega (laaditavatega) ja kuula nii, kuna see on tunduvalt odavam ja lihtsam.
mrt36 Kirjutas:Osta endale korralik CD/MP3 pleier... kuna see on tunduvalt odavam ja lihtsam.

Seda nüüd kindlasti.

Aga kui kaasfoorumlane tahab elektroonikamaailma sukelduda ja keerulisi asju valmis teha, ei saa me seda tal ometi keelata! Võib-olla areneb siit välja sügavam huvi sõidukite elektroonika vastu ning nt 15 aasta pärast on lgp kaasfoorumlasest saanud moodsate autode üks tuntuimaid ja nõutavamaid elektroonikaspetse?

Tuletagem meelde, kust legendaarne Henry Ford oma tehnikahuvi omandas?

R1X

aitäh, aga nyyd ma m6tlesin et kasd nii ei sa, et s6iduajal kuulan klapidest ja siis seisab torkan k6larisse juhtme et nagu pleierisse saab ju väikse kõlari ka otsa panna, nii et olex karbis 1 k6lat ja siis torkan juhjtme k6larisse, vb on se vale jutt
arvutik6lareid m6tlen
See on õige, et tehnikahuvi sõltub sellest.
Paljudes elektroonika poodides on müügil väikesed kõlarid mis ongi mõeldud pleieri jaoks, mis on väga odavad mingi 40 -100 .- vist ei ole kindel ka.Pleieri võimendi võimendab need kaks väikest kõlarit ära küll.
Kui tahad arvutikõlareid panna, siis ju peab ikka toite tooma, kuna nendel eraldi võimendi sees mis toidet (220V) tahab saada.Soovitan neid kahte väikest kõlarit mis pleieri jaoks möeldud!

R1X

ok, aga kuda neid kinnitada sinna?
Kui saad lammuta kõlarid laiali ja taga olevasse plastik seina puuri auk, et poldi läbi saaks panna ja kas siis puurid küljekarpi ka augu, et pane poldi sealt läbi ja teiselt poolt mutriga kinni.

Aga vaata kõlari lahti võtmisel et midagi katki ei tee!

R1X

ok aitäh ma vaatan kui leiab m6ne k6lari aga v6ibolla isegi jäb ära,v6ib lukku panna