automoto.ee foorumid

Täisversioon: Mis võiks olla Jawa 638-l viga?
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.

riho

Muidu töötab igati hästi, kuid kui pikemat aega raskem vedu (mingi pikem lauge tõus) on ja gaasi kah veits rohkem peal, tekib järsku moment, kus ratas edasi veab vaevaliselt ja hoog kohe raugeb (väikestel kiirustel - 80 km/h). Võtab kohe hoo kinni ja gaasi lisamisele enam eriti ei reageeri. Järgnevalt peale peale sunnitud vaiksemat sõitu hakkab ratas jälle normaalselt tööle. Sõidan oma Jawaga kuni kiiruseni 90 km/h, nii et kokku jooksmises ei tohiks probleem olla. Süüde on kah kellaga õigeks pandud, karbussis ujuki tase kontrollitud. Ise olen mõelnud, et probleem on äki väntvõllis, sest kepsu kolin (võib-olla ka vända oma - pole veel lahti võtnud) on mootoris täiesti olemas. Tean, et tuttaval on taoline probleem Minskiga, ja Deltadel esinem sellist asja päris tihti, et mingil kiirusel tõmbab järsku hoo kinni (neil kindlalt viga väntvõllis). On kellegil äki kogemusi, kas probleem võib olla väntvõllis?

riho

küsida, et äki keegi oskab soovitada, kust saada odavalt uut Jawa 638 väntvõlli?

JB

Vända viga saab see olla siis, kui sul on vänt kõver või on sul kepsu laagrid läbi. S.t sa võid oma süüte nii õigeks panna, kui tahad, täpseks ei saa (lõtkude arvelt). Lihtsalt probleem avaldub sul vastava käigu ja pööretega.

Variant veel, et saab kole rikast segu. Nii, et osa bensiinist jääb põlemata. jne jne.

Variant ka, et su tsikli põlemiskamber on nii tahmane, et toimub tahma hõõgumine, seega kütte eelsüttimine (detonatsioon).

Kuigi kõige tõenäolisem, et su mootor on niivõrd hõre, et jõudu jääb väheks.

Või kõik need asjad koos Cool

Hea küll ma rohkem ei targuta, hakkan veel päris hullu ajamaWink

lauryxxx

Eriti ei usu et asi näntvõllis on. Pigem ikka on kas süüde vale, kondensaator, süütepool läbi, küünlad omadega läbi. On olemas muidugi jah see võimalus, et näiteks mingi käiguga (näiteks siis 4käik) hakkab käigukast pooma. Aa ja uus väntvõll maksis eelmine aasta 1800 krooni poes. Pole just eriti odav.....Wink