automoto.ee foorumid

Täisversioon: Tere. Tahaks saada mootori et teha mopeed vanast jalgrattast!
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.

Wild Boy

Tere. Tahaks saada mootori et teha mopeed vanast jalgrattast! Kas saaksite oelda kust saan osta mootorit et saaks panna selle vana kokkupandava jalgratta peale? Ja tahaks teada milliseid asju on mopeedi tegemiseks veel vaja et see laheks toole... Kui te olete juba teinud mopeede siis akki te saaks aidata? Oleksin vaga tanulik.
Arvatavasti soovid Sa jõuallikana kasutada 1950-80ndatel masslevinud D-seeria mootorit.

Kokkupandavale jalgrattale D-seeria mootori paigaldamine eeldab raami keskossa mootorikronsteinide ehitamist (keevitusega, poltidega, neetidega vm viisil, eeskujuks võib võtta nt Wandereri/Kievljanini mootorikinnitusi). Raami lahtikäimisest tuleb sel juhul loomulikult loobuda.

D-seeria mootorid on mõeldud paigaldamiseks ca 65-85 kraadise nurga all oleva ca 1 1/4\" torude vahele kinnitamiseks. Ehk siis tüüpilise meesteratta raamitorude vahele. Sellise raami juures ei ole vaja lisatöid teha.

Kui mootor paigaldet, siis tuleb Sul hankida tagaratta mootoriveo-hammasratas, mis kinnitub kolme sektori ja poltidega rummule/kodaratele. Ehk tüüpilise punnvõrri/Gauja taga-hammasratas. Või selline komplekt ise teha.

Ning lõpuks tuleb paigaldada kusagile paak ning trossid.

Kõik.

Kui jutt käib miskist teisest abimootorist (neid on maailmas eri aegadel toodetud palju mudeleid), on jutt muidugi teine. ÖWA mootor paikneb nt esiratta rummu sees, MAW käib tagaratta kõrvale, RUPE pakiraamile, Saxonette on ühes tükkis tagaratta rummuga...

Wild Boy

http://www.motodom.net/php/index.php?na ... 73&menu=71 Ma tahaks endale sama mopeedi mis on seal pildil mul on tapselt sama raam... Aga ma ei tea kust saaks mootorit ja teisi juppe. Eriti ei tea kuidas seda koike kokku panna. Akki te saaks kirjutada voimalikult arusaadavalt et ma saaks sellega ise hakkama sest ise ma ei jaga mopeedidest midagi.
Kui Sul mingi muu mootor/raam, siis on ülesanne ikka sama - tekitada raamile piisavalt kindlad ja vastupidavad kinnitused nimetet mootori jaoks. Ning paigaldada jalgratta tagarattale mootoriketi hammasratas või spetsiaalne tagaratas kahe keti jaoks.

Minimaalsemagi töökoja olemasolul (keevitus, puurimisvõimalus, ketaslõikaja jms) ei tohiks see väike lukksepatöö üle jõu käia. Või lasta sama asi kellelgi kogemustega professionaalil teha.

Wild Boy

Aga kust saaks osta mootorit et panna see kokkupandavale jalgrattale ja palju see umbes maksab ning tahaks trosse ka saada et reguleerida kiirust.
Wild Boy Kirjutas:http://www.motodom.net/php/index.php?na ... 73&menu=71 Ma tahaks endale sama mopeedi mis on seal pildil mul on tapselt sama raam... Aga ma ei tea kust saaks mootorit ja teisi juppe. Eriti ei tea kuidas seda koike kokku panna. Akki te saaks kirjutada voimalikult arusaadavalt et ma saaks sellega ise hakkama sest ise ma ei jaga mopeedidest midagi.
Soovitan kõigepealt osta/otsida mõni tehase poolt toodetud mopeed või nt. sõbra omaga teha proovisõitu jälgida mida mis vidin teeb ja mis kuidas töötab jne. Kui oma mopeed on siis võid mootori ja muud osad kõik lahti võtta ja õppida kuidas mis töötab. Ette kirjutatud teksti järgi ei õpi sa midagi kõike tuleb ise teha ja järgi vaadata, sest kõigest mis vaja teha ei jõua keegi kirjutada.
Kui sa tahad tõesti ise ehitada võrri, siis soovitavalt venemeesteka raamile, sest pereka raami ümberehitused mootori paigaldamiseks ei tasu end ära. Kui tahad kindlasti pereka moodi väikest ratast siis orgunni Školnik. Sel tuleks küll raamitorusi nats väänata ,et mootor istuks. Siis peaksid sa ostma omale motopoest uue D8E mootori(ca. 3700.- eek) Lisaks ostma motopoest gaasirulli ja sidurilingi(200-300.-eek kokku)... vb. on mõni ka mootoriga kaasas. Siis on sul vaja paaki. Paagiks sobib nt. võrri 2 liitrine mida annab meesteka torude peale panna või siis Družba mootorsae paak, mille saab panna pakiraamile. Siis tarvis otsida kuskilt kodaratele kinnituv hammaks, seda enam ei toodeta ja motopoest ei saa ning kett jalgrattapoest. Mootori ostul pead vaatama ,et ketihammasratas oleks mõeldud just jalgratta ketile. Siis laod kõik need asjad kokku bens paaki peaks sõita saama. Võid ka muidugi osta kõik jupid kasutatult, kuid arvetsa sellega ,et kasutatud asju tuleb ise ennem palju remontida kui need kokku sobivad. Ja nt. ostetud mootori puhul ei tea sa kunagi kui korras ta on ja mida vaja parandada ning kuna sa kirjutasid ,et ei jaga midagi siis kasutatud mootorist sa vast jagu ei saa, sest kasutatud mootor müüakse loogilsielt maha seepärast, et midagi on selles katki.
Kokkuvõttes tuleb sul palju odavam osta mõni tehases toodetud mopeed mis ka sõidab.

Wild Boy

Aga kus naiteks on Tallinnas motopoed?
Wild Boy Kirjutas:Aga kus naiteks on Tallinnas motopoed?

Foorumiotsing abiks.

Ma olen Tondi poe aadressi ja telefoni siin foorumis viimaste aastatega jooksul 3 (loe: kolm) korda postitanud.

Wild Boy

Suur aitah sulle selle pohjaliku jutu eest. Aga ma tahaks veel teada kus asuvad motopoed Tallinnas.
Wild Boy Kirjutas:Aga ma tahaks veel teada kus asuvad motopoed Tallinnas.

http://forum.automoto.ee/showthread.php?tid=3627

Foorumi otsing abiks. Tegelikult google ka.
[quote=mossepower]
motopoest uue D8E mootori(ca. 3700.- eek) Lisaks ostma motopoest gaasirulli ja sidurilingi(200-300.-eek kokku)...




uut d8e\'d minuteda poes saadaval pole,viljandis uus d8M 2300.- koos trosside/käepidemetega.