automoto.ee foorumid

Täisversioon: dnepr/ ural velg
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Ühes vanematest postitustest oli väide, et dnepril kasutati urali veljega sarnanevaid õiekujulise rummuga velgi. Otsisin pilte, kuid ühtegi õiekujuliste rummudega dneprit silma ei hakanud. Kas see väide oli vale või õige?
Kas urali reduktor on dnepri omaga 1:1 vahetatav? Kui on, siis kas keegi on huvitatud
http://www.pilt.ee/photo/550117/12515994/ näidatud velje (ja reduktori?) vahetamisest dnepri oma vastu?
Ei saa Su jutust aru, kuna Sa kasutad termineid \"velg\" ja \"rumm\" vales tähenduses. Sa panid pealkirjaks \"dnepri/urali velg\", tegelikult aga räägid hoopis rummudest. Samas nimetad Sa oma jutus ka sees velge rummuks või vähemalt mainid, et rumm on velje osa.

Kordaksin siis põhiterminid üle, et edaspidi arusaamatusi vältida.

Ühe kaherattalise isendi ratas koosneb veljest ja rummust, mis on omavahel kodaratega seotud. Kui velg ja rumm on omavahel kodarate abil kokku pandud, siis sellist kooslust tuleks nimetada rattaks.

Tõenäoliselt tahad Sa rääkida erinevate \"emmiliste\" rummude erinevusest. Mis puudutab \"emmiliste\" velgi, siis minu tagasihoidlike teadmiste kohaselt peaksid need kõigil isenditel (alates M-72 ehk tegelikult BMW R-71st) olema identsed. Kui veljed erinevadki, siis vast miski pisimuutuse osas profiilis (teadjamad kindlasti teavad, kas see on nii või ei). Vähemalt 19 x 3 3/4\" rehvid käivad neile kõigile peale Smile
Tänud vastuse eest.
Keele väärkasutuse sisukohalt oskan enesekaitseks/ õigustuseks vaid viidata sõna \"velg\" kasutusele autoasjanduses, vähemalt rahvasuus käsitletakse kogu metallist osa- nii talda kui rummu ühena- \"veljena\". Seejuures on intrigeeriv fakt, et leidub ka auto \"velgi\", millel olemas nii rumm, tald kui ka kodarad. On sellega kuidas on, oluline on üksteisest ühtmoodi aru saada ja kui kaherattaliste puhul kasutatakse termineid kirjeldatud viisil, siis jätan meelde ja kasutan korrelatsioonis siin kasutatava terminoloogiaga. Seega minu postituses tuleks siis asendada sõna \"velg\" sõnaga \"ratas\", siis peaks olema sõnum ka üheselt mõistetav.
parimat
See tagaratas sul urali oma. Dnepr pole selliste ratastega isendeid küll tehasest välja lasknud.
Kui see enamvähem sirge, siis võin sulle dnepri oma vastu pakkuda.
Samas ei saa ma aru, miks sa neid vahetada tahad....
Ega muud põhjust polegi kui see, et esiratas ja korviratas on dnepri omad ja urali ratas tänu oma erinevale väljanägemisele mõjub võõrkehana. Kuna mulle hirmsasti meeldib selle aja dneprite välimus, siis tahan ta taastada võimaluste piirides originaalsena.
Ratta seisukorrast- tundub olema originaalvärv peal, kuid pole tema sirgust vaadata saanud. Uurin ja annan teada.
Kui kellegil peaks veel üle olema Urali velg (koos rummuga) või ainult rummu, siis andke teada. Võin ka vastu anda Dnepri oma.