automoto.ee foorumid

Täisversioon: Tinakiht keevitusel
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
lappisin siin täna lõpuks oma 63 ühe augu ära kabiinil Rolleyesja nüüd mõtlesin et kas siin paneks siis ka tinakihi õmblusele peale, tean et seda ikka vahest tehakse.
kui suur võib olla see tinakiht keevitusel peal??? ja kas selle panemisel on ka mingid erisoovitused, või ei ole sellel üldse mõtetSmile
Pohimotteliselt pole tinakihi paksususele mingit piirangut - sama kehtib muidugi ka pahtli kohta Wink, aga mida ohem, seda parem. Kasutada soovitan ikka keretina, mitte mingit suvalist. Keretinal on suurem pliisisaldus, mis tagab sulamisel suuremas temperatuurivahemikus tina pastataolise oleku - see ei lähe sulamisel kohe vedelaks. Yldjuhul tuleb vaadata, et peale esimese kihi pealekandmist ei jääks tina alla happejääke - soodustab roostetamist - kuumuta tina ja hooru samal ajal linaolis leotatud puitlabidaga. Järgmised kihid on juba vormimise töö, lopuks kereviiliga tinale sobiv kuju - ongi valmis.
Eestis on autokerede tinatamine suht vähe levinud, rohkem kasutatakse välisriikides kallimate autode remontimisel.
argo1974 Kirjutas:Pohimotteliselt pole tinakihi paksususele mingit piirangut - sama kehtib muidugi ka pahtli kohta Wink, aga mida ohem, seda parem. Kasutada soovitan ikka keretina, mitte mingit suvalist. Keretinal on suurem pliisisaldus, mis tagab sulamisel suuremas temperatuurivahemikus tina pastataolise oleku - see ei lähe sulamisel kohe vedelaks. Yldjuhul tuleb vaadata, et peale esimese kihi pealekandmist ei jääks tina alla happejääke - soodustab roostetamist - kuumuta tina ja hooru samal ajal linaolis leotatud puitlabidaga. Järgmised kihid on juba vormimise töö, lopuks kereviiliga tinale sobiv kuju - ongi valmis.
Eestis on autokerede tinatamine suht vähe levinud, rohkem kasutatakse välisriikides kallimate autode remontimisel.

Tinakihi paksuse määrab tavaliselt rahakoti paksus. Spahtli paksust piiratavad näiteks maalridki, üle 3mm suurendab näiteks temperatuurikõikumiste vibratsiooni ja kerededeformatsiooni tõttu pragude jne teket.
aga kus on võimalik seda keretina hankida? üks firma, vist oli automaaler? sõle tänava läheduses asub igastahes, seal tehakse keevitused tinaga üle, algul mingi spetskrunt mis kuumutamisel moodustab tinakihi ja siis sinna peale veel tasandustina , kui seda spetsvärvi kusagilt saaks, küll siis alles tinutaks ...