automoto.ee foorumid

Täisversioon: jupiter või planeta
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Plaan endale üks neist soetada. Kumba soovitate? Miks?
Minu ülimalt subjektiivne arvamus (teistel võib olla teistsugune) - kui on soov külgvankriga isendit omada, eelista Jupiteri; kui soolot, siis Planetat.
olen omanud planetat.veab hästi madalatel pööretel,kuid jääb enda kogemustest jupiterile alla nii kiirenduses,kui ka kiiruses.
planeta on´ka mootori poolest väga töökindel.
kuid ise eelistaks iga kell jupiteri planetale,sest pole teda lihtsalt omanud.
Planeta säästab lisaks närvidele ka bensiini.
Endal on mõlemad olemas(jup2 ja iz56). Ühe silindrine iz on töökindlam kui jupiter, viimasel aga parem kiirendus, nagu jawal.
all due respect...Planeta.
võib-olla oskamatusest, aga jupi mootorit ei saanudki korralikult käima- kinni kärnitud kruvid keerutasid ennast lahti, midagi jooksis kogu aeg kokku... mida rohkem vene rattal juppe, seda rohkem võimalusi pange jooksmiseks Sad Planetaga seevast rohkem sõidurõõm, pole suurt näppe vaja õliseks tehagi. Ühepütase hääl tühikäigul on kah kuulamisväärsus omaette Wink Aga nimetame minu kirjapandut mitte arvamuseks vaid kogemuseks... ja kogemused on erinevad.
Tänud kõigile, kes arvamust avaldasid. Tuleb vist Planetale kindlaks jääda ja Jupiterile tulevikus mõelda.
Oleneb, milleks ratast vaja on.
Jupiter on maanteel ja pikkadel sõitudel parem.
Planetaga parem metsas ja halbade teeoludega sõita.
Vale/lohaka romondi puhul lagunevad mõlemad. Jupiteril oskamatu remondi (nõuab täpsemaid reguleeringuid) juures vead kergemad tulema.
mina soovitan jupiteri. jupiter on erksam, kiirem ja mugavam. ja need kõik kolm head omadust tänu sellele, et tl on kaks pütti. kui planetaga sõita ca.5-10km sõita siis peale sõitu tagumik ja käed surisevad, sest ühe pütaga on pidevalt vibra sees tsiklil, jupiter oma kahe pütaga summutab selle vibra. jupiteri lagunemise kohapealt oskan nii palju öelda et kui masinal on seadistused õiged sis töötab nagu kellavärk. endal on hetkel 3 jupiteri kuid olen sõitnud sõprade planetadega. need on kõik olnud aeglasemad, tuimemad ja ebamugavad. endale ei ostaks kunagi planetat kuid algajale soovitan, sest jupiter tahab paremat seadistust ja hoolt, et mõlemad pütad töötaksid ühtlaselt ja korralikult. kuid planeta töötab ka sita süütega rahuldavalt.
olen sõitnud ühe planeta 3\'ga,mingit vibrat ei olnd.Oleneb mootori seisukorrast.

karukoobaz

kui jupiter korralikult yles putitada siis ta ka kestab(planetat tahaks ka kunagi katsetada, aga siiski pooldan jupiteri, sest kaks pütat on ikka rohkem kui üksWink )mul jup2´l külgkorv ja tagarattal suure protektoriga kärn, seega metsas ma temaga hätta pole jäänud, muda seest rebib ilusti välja ja kinnijäämisvõimalust eriti pole(kui just keegi tagaratast maast lahti ei hoiaBig Grin)
karukoobaz--->kõike seda suudab ka planeta või iz 56.
Jupiteri kahjuks saan kohe öelda, et käigukast on jube fekaal. Kui jupiteril ükskord käigud jamama hakkavad, siis võid vabalt lolliks minna.(endal see jama pooleli)
Käigukastid on Jupiteril ja Planetal ühtemoodu head/sitad. Lihtsalt Jupiteri kasti remontimiseks peab kogu mootori laiali lammutama. Planetal saab aga kogu töö teha ühest luugist läbi (kasvõi mootorit maha võtmata).

karukoobaz

to:lööb tagasi
võibolla tõesti, kuna pole ise 1silindrilist izhi omanud.
a kuidas selle kiirenduse ja tippkiirusega planetatel jupiteridega võrreldes on?
Endale meeldib rohkem Planeta kui Jupiter... Eriti ei teagi miks aga sõita oli kuidagi mugavam jne... ISe valiksin Planeta!
kõik asjalik on juba ära öeldud, aga lisaksin veel väheke. minu arvates on planeta suurimateks plussideks see, et mootor on tõesti lihtne (käigukastile saab ligi eraldi kaane kaudu, remont on lihtsam, detaile vähem) ja ei nõua kõrgeid pöördeid. jupiteri plussideks loen lisaks loetletutele ka seda, et selle mootori potentsiaal järeleaitamiseks on võrratult suurem võrreldes planetaga.

ise olen ka mõlemat proovinud. kaldun planetat eelistama, sest maanteeraketti ei saa ühestki vene aparaadist ja selline mugava sõidu kiiruse vahe on neil väike. samas on ikka halbadel teedel planetal väike eelis ja mootor lihtsam. aga eks igalühel ole omad kriteeriumid, millest ta lähtub.