automoto.ee foorumid

Täisversioon: Elektriline värvipüstol
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Lehti: 1 2
Kas sellisest riistapuust on auto värvitööde juures asja?

http://www.reaal.ee/Product/data?kood=d1...202&page=0
auto juurde ei julgeks minna. Seal kasutaks ikka vast püstolit kompressoriga.

KAs keegi näeb selle asja hinda. Oleks endale vaja sellist. Ideaalne kodutingimustesse. Erititähtis ei võta palju ruumi. Usun, et peab ka korralikutl vastu, kui kord kuus teda vaid vaja oleks.
Kindlasti on, kui on tegijat ja korraliku värvi. Näiteks mul on olemas selline samasugune vene ajast. Ise küll kasutanud pole, kuid tean, et sellega on värvitud minu mosse...Värvitulemus on enam-vähem.
auto värvimisel teeb asja raskeks püstoli kaal,samas kui jõudu palju siis miks ka mitte.mina ise tervet autot nii raske püstoliga korralikult värvida ei jõuaks.
No ma mõtlesin, et äkki keegi on seda kasutanud. Seda, et enamasti kompressoriga värvitöid tehakse, tean ma ise ka.
Minuteada Waxi Nysa peaks olema taolisega värvitud Rolleyes
Nägin pealt kuidas üks vanapapi tõi poodi tagasi taolise riistapuu, kuna tegemist olevat vaid mänguasjaga. Müüa puikles muidugi vastu, ei teagi mis lõpuks sai.
mina paneks raha juurde ja ostaks kompressori.
palju kompressor jt kõik kokku maksta võib ?
taurka Kirjutas:mina paneks raha juurde ja ostaks kompressori.

Kas sa oled seda või mõnda muud elektripüstolit ise proovinud?

Kordan veelkord, eelarvamused on mul endal ka olemas, lihtsalt tahaks teada, kas kellelgi on konkreetseid praktilisi kogemusi. Nii palju kui mina Boschi kraami näppinud olen, on see päris asjalik ja töötav olnud.

Wäintz Kirjutas:palju kompressor jt kõik kokku maksta võib ?
Kompressor maksab nii palju, et umbes kolmanda projekti juures hakkab ehk vaikselt ära tasuma. Alates 3k maksab kompressor ise, odavad püstolid on 500kr ja see on alles selline komplekt, mille peale kõikvõimalikud \"asjamehed\" ja \"tegijad\" nina kirtsutavad.
3k kompressor on veel nigel ?
Ma ei ole eriline ekspert, aga minu teadmiste kohaselt on see selline enam-vähem korraliku kompressori hind. Et noh saaks ka veidi odavamalt, aga pole enam mõistlik rohkem koonerdada.

See viimane lauseosa oli kirjutatud kerges irooniavõtmes, tuginedes mõningatele aruteludele sel teemal mõningates foorumites Smile
Tea, kas see riist suudaks vertikaalasendis töötada?
Auto värvitöödest ei tea ma praktiliselt mittemidagi ja täpselt sellist Boshi püstolit ka lähemalt näinud ei ole aga mina katsetasin analoogse handymanist 4 korda odavamalt hangitud riistaga.
Esimene liiter värvi oli enne kadunud kui ma õieti arugi hakkasin saama mis toimub aga tegelikult oli see mu oma viga- paberid tasub ka hoolikalt läbi lugeda enne kui katsetama hakata. Mina jätsin osa kus seletas Din ühikutest ja täpsest värvi paksusest esialgu korralikult läbi lugemata, vaatasin ainult värvipurgi pealt et lahustit lisada kuni 10% ja nii läkski esimene katse:
mõni sekund ei toimunud midagi, siis hakkas isegi pihustama värvi, hetk hiljem otsustas püstol et aitab nüüd küll pihusatamisest ja edasi tuli sealt ainult üks peenike aga tugeva survega värvijuga. kuni mina tagant nuppu kruvisin ja üritasin aru saada mis toimub oligi juba värv otsas ja selleks päevaks üritus läbi.

Esimene suurem viga: liiga paks värv

Järgmine katse:
Uus purk värvi, kõvasti rohkem lahustit. Mõtlesin et olen vähe kavalam ja esimese katsega valan ainult pool liitrit värvi aparaati. Papitüki peal tundus juba et olen asjale pihta saanud ja võib auto kallale minna.
Pool tiiba sain enamvähem viisakalt probleemideta värvitud aga siis ilmutas ennast järgmine üllatus: aegajalt hakkas masin tatistama- värvib ilusti ja siis lennutab lihtsalt mingi koguse pihustamata värvi ka sekka. Nii ei lähe mitte !
Aga tegelikult oli jälle oma viga- värv hakkas lihtsalt otsa saama ja vahepeal kui õhku vahele võttis hakkaski streikima.

Siit aga aparaadi esimene suurem kiiks- tegelikult ei olnud pott all sugugi mitte tühi, värvi oli veel umbes 300 grammi alles aga kui värvi on vähem kui 300 grammi siis masin seda enam kätte ei saa Sad

Paar päeva pidin laskma värvil kuivada ja siis nühkisin kõik uuesti liivapaberiga maha.

Kolmas katse : värv piisavalt vedel, pidevalt jälgisin et pott all värvi täis oleks ja saingi tervele autole ühe uue kihi värvi peale. Mõne koha pealt jäi küll värv jooksma aga see on jälle puhtalt enda oskuste puudumine. Lisaks peale värvimist avastasin veel et kuskilt on värvi tilkunud ja jälle sain targemaks- värvipüstolil tuleb düüs otsas KÕVASTI kinni keerata muidu lihtsalt ajab värvi keerme vahelt läbi.
Mõni päev kuivamist, hullemad kohad jälle liivapaberiga siledaks, hiljem veel kaks kihti värvi peale ja nii see auto mul hetkel seisab.
Tulemust hetkel veel kellegile näidata ei julge. Auto on küll uue värvikihi all aga kõik see jäi hirmus krobeline. Eiteagi kas ei kõlba see värv auto värvimiseks, määrib püstol selle nii kahtlaselt peale või olen ma veel kusagil suuremaid viguteinud. Igatahes järgmiseks on plaan kogu kupatus 2000 vesiliivapaberiga üle käia ja võibolla poleerida

Elektrilisest värvipüstolist veel- hirmsat lärmi teeb (paberite järgi kuni 90 dB), on võimeline maru kiiresti selle liitri mis sisse mahub välja paiskama. Kui värvida siis tuleb alati kuigipalju lahustit alles hoida et aparaat korralikult ära puhastada. Kaasa anti küll teine düüs ja üht-teist lisavidinaid veel aga soovitav on alati kohe peale värvimise lõppu puhtaks teha.
Ma kujutan ette et seina või planku on sellega päris lõbus värvida Smile

Ps: Jansa siin uuris et kui hästi riist vertikaalses asendus töötab. Ega ikka ei tööta küll aga netis kusagilt ma leidsin pildi kus düüsi ja aparaadi vahele oli pandud 90 kraadi alla painutatud torujupp ehk siis abivahend lagede värvimiseks.
Jesper Kirjutas:Ma ei ole eriline ekspert, aga minu teadmiste kohaselt on see selline enam-vähem korraliku kompressori hind. Et noh saaks ka veidi odavamalt, aga pole enam mõistlik rohkem koonerdada.

See viimane lauseosa oli kirjutatud kerges irooniavõtmes, tuginedes mõningatele aruteludele sel teemal mõningates foorumites Smile
muleks vaja endale muretseda kompressor, pihusti otsa saaksin tööjuures, aga ütleme et 3k kompressor ei ole hea , st et auto värvimisel on ta jama ?
Pakun välja et nn tolmuimejapüstol ajab asja paremini ära. Ise soetasin sellise veneaja lõpus tellimise peale Rapla kiriku vastas olevast erapoest.
[Pilt: tolmupustol.JPG]
Küsiks siinse rahva arvamust, et kas on mõtet osta seda handymanni püstolit. Praeguseni olen kasutanud pintslit, aga tulemus ei meeldi, kuid kallimate vahendite jaoks raha ei jätku.
ma arvan et mootorratastele aitab ta küll, ei ole nii palju värvimist.
Aga on kellelgi selle sama püstoliga kogemusi?
Lehti: 1 2