automoto.ee foorumid

Täisversioon: D8 generaatori andmed? ja täiustamine?
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Mure mul siis D8 mootori originaal generaatoriga mis ei suuda toota piisavalt elektrit, et korralikku sädet tekitada.
Kõrgepinge mähis on eemaldatud kuna juba eelmisel omanikul ta ei töötanud sellega ja süüte jaoks võetakse voolu madalpinge mähisest (välise süütepooliga skeem). Kuid säde oli ikka väga hädine.
Paigaldasin siis elektronsüüte (selle) kuid see tahab normaalseks tööks pinget üle 6V kuid minu sääreka generaator suudab toota tühikäigul ainul 4V ja täis pööretel kuskil 6V kanti.
Tegin siis pinget kordistava alaldi (paar dioodi ja kondekat) kuid siis selgus, et voolust jääb väheseks. Elektronsüüte elektroonika toidaks ära kuid süütepoolile ei jätku ja sädet ikka pole.
Elektron süüde toimib ise ilusti. Kui toite võtsin arvuti toiteplokist läks väga hästi käima.

Mind huvitavad siis selle D8 generaatori madalpingemähise tehnilised andmed:
  • Kui suur pinge on mähise otstel tühikäigupööretel?
  • Kui suur pinge max pööretel?
  • Mähisetraadi läbimõõt?
  • Keerdude arv?
Mõte mul selline, et mähiks sellele olemasolevale mähisele peale veel sama palju sama jämedust traati siis peaks saama kaks korda kõrgema pinge. Kuna kõrgepinge mähis on eemaldatud siis ruumi küll. Aga ma kardan, et voolu tugevusest jääb ikka väheks.

Üks külamees rääkis sellist asja, et see pöörlev magnet võib aja jooksul nõrgemaks minna.
Et kui see nii on siis tuleks see uuesti magnetiseerida?

Äki on teil veel ideid selle generaatori täiustamiseks.

EDIT: Ja traktori käivitusmootori magneetoga ei taha ka teha. Tahaks ikka originaalis asja saada.

Allan
Ok,saan aru et tahad originaalina hoida, aga pakun veel üht alternatiivi: mootorsae süüde. Väga lihtne asjandus, koosneb pöörlevast rootorist ja sinna juurde mähisest. Säde tekib, kui rootori magnet ja mähise magnetahel kohakuti jõuavad, mingeid kontakte pole. Paned korra paika ja rohkem pole vaja näppida. Võrrivõidusõidus on vist enamustel masinatel peal. Lisaks annab tugeva sädeme juba väga madalatel pööretel st. käivitub hästi.
kas mootorsae süütest on võimali ka tulede jaoks midagi välja võtta??? Olen saagisid remontinud ja väga vähestel Husqvarnadel on olemas ka lisamähis, mis peaks toitma käepideme soojendust, kuid tavaliselt on need alati omadega õhtal.Lisamähis asub pöörleva rootori all ümber väntvõlli otsa ja on üsna pisike.Kas on keegi proovinud sealt mingit voolu kätte saada?
Äki kellelgi on neid geneka andmeid, sest siis saaks teada kas minu omal on midagi viga või peabki ta nii kehvakene olema.
Madalpinge mähis peaks olema mähitud 0.5mm lakitud vasktraadiga.
Kui ma õigesti mäletan, siis oli keerdude arvuks 180 kuni 210.
silverMR Kirjutas:Madalpinge mähis peaks olema mähitud 0.5mm lakitud vasktraadiga.
Kui ma õigesti mäletan, siis oli keerdude arvuks 180 kuni 210.
Pea 20 aastat tagasi sai eksperimenteeritud samade asjadega (küll D-6 peal). Keerdusid ei viitsinud keegi lugeda, peale kõrgepingemähise eemaldamist lisasime olemasolevale madalpingemähise kolmele kihile veel kolm, asi toimis väga hästi Tuula motorolleri 12V süütepooliga (neid oli kohalikus kaubanduses hulgi odavalt saadaval). Ka lambipirnid said 12V pandud, süüteprobleeme küll ei mäleta. Selliselt ümberehitatud masinaid liikus meie külas paarkümmend.