automoto.ee foorumid

Täisversioon: Paar küsimust mopeedide kohta
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Lehti: 1 2
Kas keegi teab kust saaks odavalt hea mopeedi, mis korralikult edasi läheks- minu kogemused näitavad, et vene mootoriga mopid eriti suure kiirusega edasi ei liigu.
Ja kas keegi teab, palju maksab mopilubade tegemine?
Hmmm...Sul load on, et üle 50Km/h liikuvat mopeedi juhtida? Ühtlasi ka vastav sõidukogemus?

Asp


no sõidukogemust peaks ikka küllaga olema...lubadega aga väheke teine lugu-peaks tegelikult ära tegema aga lihtsalt aega pole
eham... kui mopeed liigub üle 50 km/h siis ta ei ole mopeed.... errr:??? arusaadav?Big Grin
Sõltub vaatenurgast. Ma ei usu, et 51 km/h liikuv võrr või mopeed oleks kohe seetõttu mootorratas. :-P

Asp

Tsitaat:Originally posted by marti184
eham... kui mopeed liigub üle 50 km/h siis ta ei ole mopeed.... errr:??? arusaadav?Big Grin
Väga huvitav mis asi ta siis on kui ta juba üle 50km/h välja jookseb. Minu arusaamist mõõda on vahe tegemisel ikka miskid muud kriteeriumid kui kiirus. Minu mop jooksis kunagi 80 kivist näoga välja a mootorratas polnud ta veel sellegipoolest. Või olen ma jälle millegist valesti aru saanud:???
See sõltub tõenäoliselt valmistajatehase tehnilistest andmetest. Liiklusseadus ütleb:

Mopeedi all mõistetakse tulenevalt «Liiklusseaduse» lisast 1 kahe- või kolmerattalist sõidukit, mille sisepõlemismootori töömaht ei ületa 50 cm3 ja valmistajakiirus ei ületa 45 km/h.

Mootorratta all mõistetakse tulenevalt «Liiklusseaduse» lisast 1 külghaagisega või külghaagiseta kaherattalist mootorsõidukit, mille sisepõlemismootori töömaht on üle 50 cm3 või valmistajakiirus on üle 45 km/h.

Seega on neile tingimustele vastav jaotus meil kehtiv. Kui küsida nüüd, et mis kehtib forseeritud masinate kohta, siis järgitakse meil veel tehase andmeid. Kui aga politsei tabab näiteks Delta kulgemas üle 45 km/h ja veel ka kiivrita, siis on vabariigi osakute ostmine kindel.

Asp
Ma arvan ka, et kui tsikli töömaht on 50cc või alla selle ja selle max kiirus on üle 45 k\\h siis on ta ikkagi mopeed
Mu poolt viidatud seaduse teeb ju selge vahe, pead Sa ise oma liiklusvahendit milleks tahes. Kui nii on kirjas tehase andmetes, siis Eesti liiklusseaduse alusel läheb ta mootorrataste kirja, see tähendab aga vajadust registreerida ja omada A-kategooriat.

Selle eest pääseb niikaua, kuni seadusesilmadele ette ei jää. Niipea, kui politsei Su tabab sellise masinaga sõitmas, võid arvestada aktsiatega juhilubade ja kindlustuse puudumise ning registreerimata sõidukiga liiklemise eest.

Asp

Tsitaat:Originally posted by Aadu Sepp
Ma arvan ka, et kui tsikli töömaht on 50cc või alla selle ja selle max kiirus on üle 45 k\\h siis on ta ikkagi mopeed
Ma arvan jah, et su jutul on tõepõhi all. . .
ega pole midagi teha- tuleb siis ettevaatlikult sõita ju, et mendile vahele ei jääks Sad
keegi võrri ei taha osta ve? peaaegu uus.
ei taha võrri- see laguneb kohe ära ju
ja kiirust kipub kah väheks jääma. . .
ei lagune midagi
mis võrri müüd siis ? Rigat, Deltat, Stellat ?
Ja hinna võiksid kah öelda...
riga ikka ja hind on kange...
Minu punnukas
[Pilt: ?o=200325449&nocache=1]

metsavaht

Mopeedi ei ole raske kiiremini liikuma saada. Esimene etapp on silindri avade viilimine. Ei tohi muidugi üle pingutada ja hülsi pinda vigastada. On veel võimalik silindri ja karbussi vahele paigaldada õhukesest (soov. teras) plekist klapp mis ei lase gaase karbussi tagasi voolata. Ainult klapp annab juurde ca 5km/h. Omal ajal sai veel kasutatud 3 ja 5-e kanaliga silindreid (tavaline on 2 kanaliga) ja sportkäigukasti. Veel mõjutab veotähiku ja tagumise hammasratta hammaste arv.
Vene mopid saab ka liikuma panna!
Mul oli ka mopp Stella 50 cc liikus teine päris nobedalt /70km/h. Viilisin sisse ja väljalaskeaugud suuremaks ja panin lihvitud kaane peale. Nüüd kodus 175 DELTA liigub väga hästi aretasime vennaga talle 125 bike sadula ja tõstetavad sportamordid päris vinge pill tuli.Cool
Mul oli hea mopp oleks võinud ära osta
Lehti: 1 2