automoto.ee foorumid

Täisversioon: m 401 mootor
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.

auto237

Oleks selline küsimus kas oskaks keegi öelda mis mootor sobiks m 401-le (mitte venemootoritest ) Big Grin
Päris täpselt ei sobi ükski mootor peale originaali. On peale pandud näiteks Opel Rekordi, Bmw-de jne mootoreid. Seda mis mootor sobib on raske öelda, olen kindel et ükski mitte ``vene mootor`` ei sobi päris täpselt.
80`ndate alu 300 bemmide motode kohta olen kuskilt kuulnud ,et need enam-vähem indentsed 1500 mosse mootoriga! Et bemmi mootor mossele vahele ja isegi klapikambrikaan istub mosse oma! Tglt 412 mootor otseselt ise ka almale ei istunud, neile olid spets. ehitsuega M408 mootorid originaali asenduseks.

Mosse ja bemmi ühilduvusega võin küll ka mööda panna, aga ksukilt on just see meelde jäänud, et on nii tehtud.
Nii palju kui mina tean oli see asi nii, et see klapikambrikaas ainukesena istubki täpselt, käigukasti kõrvad ja nuudid ning mootoripadjad olid ikka natuke erinevad. Ise proovinud ei ole, täpselt midagi ei tea Smile

Sobivuse kohta: mootor on ülejäänud auto küljes kolmest kohast: kaks mootoripatja ja käigukast. Kui uus mootor käigukasti otsa istub, on uute mootoripadja kronsteinide keevitamine üsna lihtne. Kui ei, siis pole enam vahet, töömaht kasvab nagunii hüppeliselt ja edasise sobivuse määrab ainult asendusmootori füüsiline mahtumine mootoriruumi.
Vanema tüübi Opel Kadeti (tagaveoline 1200ccm ,vist kuni 1979. aastani) mootor on väga sarnaste mõõtudega ja visuaalselt sobilik.Aga ega neid vist enam kusagilt naljalt ei leia.
mossepower Kirjutas:80`ndate alu 300 bemmide motode kohta olen kuskilt kuulnud ,et need enam-vähem indentsed 1500 mosse mootoriga!

http://forum.automoto.ee/showthread.php?tid=8867