automoto.ee foorumid

Täisversioon: Auto maaletoomine...?
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Vana hea teema aga kuna ise pole säänse asjaga tegelenud (ja nüüd on see aktuaalseks muutunud), olen igasugu kasulike nõuannete eest tänulik. Nimelt - kuna nüüd, selle aasta algusest, on rahaliselt võimalik (ilma et teise auto hinna Eesti Riigile kõiksugu maksude näol peale maksaks) endale mõni ilus-kena-haruldane auto piiri tagant hankida, tahaks teada, milline on kõige muretum-kiirem ja rahakotti vähem kurnavam moodus auto siia toimetamiseks? On keegi hiljuti sellega tegelenud? Ette tänades, Tom

vebel

Njah, vana teema küll, kuid seadused ja määrused muutuvad, seega ka asja rahaline külg. Kui päris aus olla, siis mina ise küll tooma ei läheks, või kui, siis laibariiuliga kaasa. Omal jõul tulles valiks meretee, kuna see on ohutum ja oletatavalt ka kiirem (piiripunktid :haige) !
Juhul kui on endal masin välja valitud, siis võib tekkida probleeme sellega, et ükski meie laibariiul ei lähe sinna. Seega peaks tundma ka huvi auto asukoha vastu ja konsulteerima meiepoolsete autoärikatega. Treileri koht peaks olema kuhugi 6000.- kanti. Ei oska nüüd öelda kui palju maksavad kindlustus, kütus ja elamine, kui ise järgi lähed. Peale selle saab kohalikel autovedajatel lasta ära teha ka tollid ja muud dokumendid, mis ise esmakordselt tehes võivad kõva peavalu tekitada.
Aga et nüüd otsusele jõuda, peaksid ise rääkima mõne autovedajaga ja siis otsustama, mis õige ja kasulik Smile
Juttu küll mersudest, aga abiks ikka:
http://members.boardhost.com/clubmb/msg/1562.html