automoto.ee foorumid

Täisversioon: alumiinium - kust saada?
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Nii läheks vaja enda projektile alumiiniumi. Nimelt plaan jawa peal katsetada ikka 2 karpat. Seega uut kollektorit vaja. 2karpa_systeemi_pilt
Aretaks selle vahetüki ise järgi. Ideed ja vahendid on olemas, kuid ei ole materjali. Kas keegi oskab soovitada, kust saada selle jaoks materjali. Tükk pole eriti suur ka - umbes 5cm lai 15cm pikk ja 4cm paks. Sellisest tükist peaks välja tulema.

Vaja oleks sellist tükki Tartust. Millisest poest küsida? Või äkki vedeleb kellegil selline tükk garaazis üleliigseltSmile
Ei oska muud soovitada, külasta Kuusakoskit, seal tihti hämmastavaid materjale.
olen juba seal klient--pole sellist tükki seal näinud.
tee see vahetükk siis mingist plastikust v6i piduriklotsi materjalist.
olen teind s6iduautole karburaatori ja kollektori vahele säärasest materjalidest juppe.
kuid proovimiseks sobiks küll ma pakun.
paks virn seda kokku liimida ja suhteliselt kergelt töödeldav kaa.
(pean silmas piduriklotsi materjali mida leidsin kosust u 10cm laiuse 1cm paksuse riba)
kui on tööriistad (olemas ja täpsed), siis ei pea ju ühest tükist tegema, vaid võib tappidega (või liimiga) kokku istutada kahest/mitmest tükist (kõrvuti või järjestikku).
Njaa samas ma suht põikpäine inimene st tahaks ikka alumiiniumist teha. Enne kui aasta aega pole asja taga ajanud ei võta ma mõttessegi teistest materjalidest teeha seda tükki. Seega kui ei saa siis ei saa.

Otsin ikka kust saada. Vaevalt kuskil ikka valatakse alumiiniumi ju ka eestis suurtes kogustes. -- loodan ma vähemalt.
Tee vorm, mõned autokolvid,sulata gaasi lõikuspitsiga ja vala vormi. Ma olen ise valanud mootor saani variaatori seibid ja gaz 52 karpa jala tsaika karpa jaoks
Sulatamiseni lähen ma järgmise etapina. Samas valatud detailid sisaldavad palju rohkem ebakvaliteersid kohtasid- tuleb ülesulatada tavaliselt. See variant on aga maru keeruline ja ei pruugi tihti õnnestuda.
Olen ka sulatanud alu vaatame--- enne tahaks freesida tükist detaili välja.

Kas siis tõesti keegi ei tea, kus tegeletakse paksu alumiini müügiga??
Võid ju näiteks Proplastikusse või Eurometi helistada. Ma olen kuulnud, et Proplastik müüb mõnikord oma jääke ka, aga tõenäoliselt ei viitsi nad jamada ja pakuvad sulle minimaalselt 2x1m lehe. Minuga ei viitsinud.

Kui kuskil on koht, kust saab stabiilselt väikestes kogustes alumiiniumlehte osta, kasvõi tootmisjääke vms, siis ma oleks ka väga huvitatud.
Vaatan saadan kirja sinna. Äkki õnnestub kuidagi see tükk välja meelitada. Tekib siis vaid mure, kuidas ta Tartusse saada....
Saatsin kirja Eurometˇi ja sain vastuseks:

Tere,

me müüme küll alumiiniumi, kuid väikseim mõõt on meil 1000x2000 mm leht.
Paraku sellist väikest tükki leiate tõenäoliselt vaid nö meie klientide
juurest ehk.

Ilusat päeva,

Gerda Jaanikesing
Sekretär

Euroopa Metalli OÜ
Betooni 26A
11415 Tallinn

Tel 651 7150
Fax 651 7151
http://www.tqhq.ee/forum/viewtopic.php?tid=11579&page=2

sirvi seda teemat - Lauri sai igatahes veljed alla omale Smile
ehh, milleks nii hullusti vaevelda lihtsa asjaga! Tee omale see vahejupp plastiliinist ette, selle järgi kipsvorm ja sula alumiinium sisse, pole avade lõikamisega vaeva ega midagi- ainult silumise / lihvimise vaev. Alumiiniumi (st alumiiniumi, mitte DURalumiiniumi!) sulatamiseks olen kasutanud sõbra keskkütteahju, aga teoreetiliselt peaks olema veelgi lihtsam seda teha leeklambi või põletiga.
EDIT: Ups vabandan spämmimise pärast, eelnevates postitustes leiduvad samad soovitused lipsasid kuidagi kahe-silma-vahelt läbi Sad
Ei probleem on selles, et mul ei ole toorikut mille järgi teha. Nimelt ei ole täpselt sellist keegi Eestis teinud. Idee on vaid poolakate pilt, mis kuigi lõhnab suurte oskustega masinatundja järgi. Vaadates pilti on näha ka, et see tükk seal on välja freesitud suurest tükist. Kahjuks ei näe ma seal silindreid, kuidas noid on parandatud, siiamaani olen vaadanud paljusid tegijaid, kahjuks pean tõdema, et kellegi tööst kasuteguri suurust pole ma näinud.
Teiseks valamise peale läheb tavaliselt maru kaua aega ning olen kogenematu selle suhtes, pooride auke tuleb liiga palju. Samas kõik on hea kips ja plasteliiniga, kuid juba selle tüki hind tuleb kordades suurem valades, kui seda kuskilt ostes. Teiseks saan kodukohas kasutada puur- ja freespinki, mis kergendavad minu tööd selle võrra, et saaks tüki freesiks/ puuriks välja. Samas tööstuslik alu kvaliteet on alati parem, kui enda sulatatud. Tugevused, paindumised ja kuumusele vastupidavus. Seetõttu ma olengi nii skeptik selles suhtes.

Idee oli ka siin mu sõbral, kes soovitas muretseda m 412 mootori plokk ja sealt loota välja lõigata vajalik tükk. Väidetavalt on seal täisalu plokk, kuigi 5*5*15vm jupp on liiga suur, et see seal eksisteeriks..





Samas on ka probleem ka selles, et kõik on hea, kuid ma ei käi pealinnas just igapäev-rohkem kord aastas. Ja selle tüki järgi sõit omakorda mõtetu näib minule, kuna pole ju ka kindel, et selle ka pealinnast saan.
Minu asukoht on Tartu ning erit ei liigu siit.

astro94

Tallinnas võib enimorist sellist juppi saada
http://www.enimormet.ee/ladu15.htm

n2utsu

mine käi vanaraua kokkuostus, nad müüvad ka alumiiniumi mis neile toodud on (annad neile 20.- kilo eest ja saadki oma tüki kätte)
Kuskil teemas ajas Vootele(vist oli tema, 95% kindel) tarka juttu, kuidas ta tegi mingi kollektori võrri reed valve jaoks ja kuskil poes lõigati sobiv tükk välja. Ma ei leia seda posti üles, sest ma ei tea, millises foorumis see on. Aga saada ES talle ma arvan.