automoto.ee foorumid

Täisversioon: Vana autode põrandakatted.
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Selline mure, et hirmsasti sooviks oma Volgale uued põrandamatid. Aga hädas olen selle materjaliga. Ükski kaasaegsetest vaipkatetest ei sobi, eelkõige oma jäiga PVC aluskate pärast. OK, ei peaks see olema originaal M21 põrandamaterjal, aga vähemalt peaks sobima n.ö. oma välimuse õigesse ajajarku. Internetis olen leidnud sellise saidi:
http://www.autocarpetoriginals.com/carpetsample.htm
Seal on päris kiftid materjalid, mõni on päris õige, aga eks need pakuvad ainult valmislahendused ameerika autodele.
Kas keegi oskaks midagi soovitada - näiteks kus saaks netist analoogse materjali tellida, või mõne eesti müügikohta.

Käisin meie gaz 20le materjali otsimas nii mõneski suurest vaibakaubamajast. Lõpuks leidsin sadamas asuvast vaibaparadiisist. Selle ajastu põrandakatte materjal ei tohi olla nn aasadega materjal (näiteks nn mistra) st et iga karv peab olema eraldi. Vaip ise peab olema suhteliselt paks. Raske seletada. See materjal oli ligi 3 korda kallim tavalisest põrandakattest.
Mina ka käisin Vaiba Paradiisis. Minu jaoks kõige suurem probleem oli see et alusvaip oli PVC võrk. See mitte kuidagi ei sobi 21 Volgale. Üks vend kinkis mulle GAZ 24 Koerus õmmeldud käigukasti tonneli kate - see oli selline materjal http://www.exclusivecarinteriors.com/mat...tuxedo.htm ja aluspõhi oli hästi pehme ja siidine.
Igal pool muidu kasutatakse n.n. porivaipu - kui ei leia midagi õiget siis kasutan seda...
algatuseks soovin jõudu volga taastamisel.kasutan siin juhust ja küsin (küll natuke teemast mööda),et kust saab vajaminevaid materjale ukse sisemiste nn. riide tihendite tegemiseks.mõtlen neid kollaseid milledel kumm sees.mul seisab see töö kohe ees.
vaipade asjus ei oska ise nõu anda mul need hästi säilinud.
edu ja jõudu veelkord.
Mina aga külastasin vaipade osas Tallinnas Tartu maantee vaibapoodi. Kohapealses valikus polnud midagi huvitavat, aga tellimiskataloogides oli peaagu, et Gorki tehase originaal vaipu, kahjuks ei sobinud mulle ükski värv aga levinumaid Volga värve ja mustreid oli mitmeid. Tegu oli nö klassikaliste loodustoodetega, kus ei olnud PVC-d ega teisi kahjulikke aineid nagu Volgades muiste. Loomulikult olid hinnad ka sellised, et väga armastatud autole võiks ju osta.

PS seda kandi materjali ei ole mina veel leidnud, külla aga on väga sarnane mingi samas toonis kanga tugevdatud serv. Loomulikult tuleb selle serva saamiseks ka terve kangas ära osta...
Katalooge...seda ma ei küsinud sealt...sensks
Palju siin oleks autentse bordoopunase puuvillvaipkatte huvilisi?
Mina olen juba vändrast tellinud. ainuüksi materjal läks maksma 5 000 EEK. Siiski peab ütlema et päris autentne...
Triibulist kummimatti võib osta meetriga ka Karter-i kauplusest Viljandist.
denis23 Kirjutas:Mina olen juba vändrast tellinud. ainuüksi materjal läks maksma 5 000 EEK. Siiski peab ütlema et päris autentne...
Kas Vändra teeb kootud põhjal ja naturaalpuuvillast?
Jah, ning on võimalik ka väga täpselt teha nii mustrit, faktuuri kui ka värvi. Kuid on sigakallis.
Aga kas ei tasuks näiteks mõelda nn. grupiostu peale? Usun, et kasvõi 5 põrandakatte pealt saaks juba märkimisväärse kokkuhoiu.

Mitte et ma sellest teemast midagi eriti teaks aga "välismaa" foorumites on sellised ostud ja tellimused igatahes väga levinud.

Muide kui keegi tellitud vaipa näiteks Vändrast Tallinnase tahab saada siis võib minuga ühendust võtta.

Valts@vändrakas
no nüüd on lõpuks Vendre toorikust tehtud originaalilähedased põrandakated on valmistatud!


ennast kiita pole ilus, aga ise olen väga rahul.
kogu lõikus ning õmblemine tänu ämmale eelarve oli 0. Originaalse paela otsimine oli seik omaette. Aga ääristamine oli veel 500. Ei taha isegi mõelda mida see kõik maksaks polstritegijate juures.

Aga küsimus nüüd selline:
kahjuks ei saanud need tegijad vaibadele õmmelda peale originaalsed kummist katted.

Vaip ise on suhteliselt paksu aluskihiga ning masin lihtsalt ei suuda sellest läbi minna.

Kas keegi oskab soovitada koha kus sellist tööd saab teha (millegipärast arvan et eelistaks seekord erategijat, mitte tepingu või selle analoogi)

Puhtalt raha mõttes
Kui võimalik, siis kas nendest äsjavalminud põrandavaipadest pilte saaks näha ?
teen mõne aja pärast, need on juba garaazis.
denis23 Kirjutas:Vaip ise on suhteliselt paksu aluskihiga ning masin lihtsalt ei suuda sellest läbi minna.

Teoreetiliselt peaks iga kingsepamasin selleks võimeline olema.
Tore, et keegi on viitsinud asjaga tegeleda... Seega küsimus denis23-le. Kuna endal oleks ka vaja uusi põrandakatteid ja tahaks lasta taastada ka istmed ja uksed, siis huvitaks täpsemalt et kellega ja kuidas saaks ühendust võtta, et seda riiet teha lasta. Läheks vaja täpselt samasugust rohelist riiet nagu denis23 uksepaneelil mis kunagi foorumist läbi käinud. Ja samuti huvitaks et kui palju see meetri jagu riiet maksab umbes.
Kuna olen nüüd ka ise natuke netis ringi vaadanud siis, esitaks uuesti küsimuse, et kuskohas need pôrandavaibad said teha lastud? Kas Wendres vôi Wen Textilìs. Mölemad asuvad vändaras ja wen textili endine nimi wendre äri. Wen textil tegeleb spetsiaalselt ka auto pôrandamattide tegemisega. Nii et äkki saab seal lasta selle kummimati pôrandavaibale kinnitada.
Kas saaremaal ka keegi põrandakatte paigaldamisega tegeleb? Kui siin leidub inimene, kes on sellega enne kokkupuutunud, siis oleksin tänulik, kui ühendust võtaksid 54 551 339 Mairold