automoto.ee foorumid

Täisversioon: Punane Raamat
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Lehti: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Varjupaiga ENSV-aegsele autospordile pühendatud osa (millele kaasfoorumlane ivar73 on pannud aluse kartauto annetamisega) täienduse osas tasuks silmad lahti hoida GAZ-51 ralli-/krossiauto, GAZ-51/-52/-53 agregaatide baasil bagiauto (tuntud ka hellitusnimede "veobagi" ning "krokodill" all), Lada VFTS-i (niimoodi vist nimetati 80.-te aastate üldlevinud, VAZ-2105-l põhinevat ralliautot) ja mistahes mudelinumbrit kandva Estonia vormeli osas (viimatinimetatu täiendaks siis ühtlasi ka Varjupaiga Eesti masinatööstuse osa). Kahest esimesena nimetatust saan lisada ka pildid.
Sillu Kirjutas:Varjupaiga ENSV-aegsele autospordile pühendatud osa (millele kaasfoorumlane ivar73 on pannud aluse kartauto annetamisega) täienduse osas tasuks silmad lahti hoida GAZ-51 ralli-/krossiauto, GAZ-51/-52/-53 agregaatide baasil bagiauto (tuntud ka hellitusnimede "veobagi" ning "krokodill" all), Lada VFTS-i (niimoodi vist nimetati 80.-te aastate üldlevinud, VAZ-2105-l põhinevat ralliautot) ja mistahes mudelinumbrit kandva Estonia vormeli osas (viimatinimetatu täiendaks siis ühtlasi ka Varjupaiga Eesti masinatööstuse osa). Kahest esimesena nimetatust saan lisada ka pildid.
1) Oioi, ÕIGET VFTS-i Varjupaika kohe täitsa kindlasti ei saa. See tähendab, just nimelt seda, mis on kokku pandud (või oleks ehk õigem öelda, ümber ehitatud) Vilniuses Stasys Brundza käe all... Neid on niigi ülivähe järele jäänud, veel vähem liigub neid käest kätte. Selline mudel oleks kroonijuveeliks mitte ainult Varjupaigale, vaid ka paljudele teistele tehnikamuuseumidele.
Siinkohal muidugi tuleb lähtuda eeldusest, et alumiiniumkapott ja replicana tehtud rattakoopalaiendid EI tee veel tavalisest 2105-st VFTS 2105-te.

Muuseas, kui kellelgi on mingit adekvaatset infot VFTS-ide kohta, siis võiks selle kuhugi üles riputada. Veeb on selle koha pealt võrdlemisi tasane, eriti eestikeelne osa. Leedu keeles siiski paar tera leidub ja kui mõni suurem artikkel kuskilt välja ujub, siis ma võin selle nii ajaviiteks eesti keelde ka panna...

2) Leidsin Tallinnas Nõmmelt ühes hoovis juba tükk aega seisnud kuudiga GAZ 52-e. Rohkem auto kohta midagi ei tea, aga varsti teen pilti ka, siis saate lähemalt kaeda Smile
TMS Kirjutas:Nõuka ajal oli teede ehitusbrigaadidel või õigemini augulappijatel spets autod kasutusel. Kutsuti neid vist remontöörideks, kuid võin ka eksida. Autod olid Gaz-52/53 baasil, nii tavalise kui ka meeskonnakabiiniga. Pealisehituse kummalgi küljel olid kapid ja panipaigad tööriistade ja varustuse jaoks, keskel oli aga väike kallutav kast asfalti veoks. Sel aastatuhandel pole selliseid enam kuskil liikumas, ega ka seismas näinud. Arvan, et sellise masina võiks ka Punasesse Raamatusse lisada.

Tartus kasutas AS Talter neid veel 2003 vöi oli see 2004 aastal. kui ma ei eksi siis ka Treff kasutas neid hiljuti.
Proovige küsida Talterist, ehk on veel midagi alles.
noniih poisid (ja mõned tüdrukud, kui neid juhtub olema Toungue) - Sisemin. on osta.ee'sse paisanud taas müüki igasugu huvitavat tehnikat, näiteks ka punases raamatus olema Roburi alla Kuusakoski hinna Smile

http://www.osta.ee/index.php?fuseaction=...ems&id=685
Tundub, et Ida- ja Lõuna-Eesti päästjad tahavad kaua seisnud kraamist lahti saada.
Ja muideks, seda Urali minu teada pakuti-lubati varem JJVV-le...ning kahel väikesel Volvol on samatüübiline haruldane mootor mis ühel JJVV laiali konega masinal (Volvo ainus V8 bensumootor enne XC90-t).
Antud Rootsi tootja toodete paadunud fännina oleks ka Valgas olev Volvo atraktiivne JJVV jaoksToungue
Samuti oleks varjupaigale heaks täienduseks tuletõrje Kamaz. Praegusel hetkel pole ju varjupaigas ühtegi Kamazi.
Tuletõrje omale võiks alternatiiviks olla ka tavaline Kamaz porte. Kamaz isekallutajaid on veel piisavalt näha aga portesid pole ma nüüd jälle tükk aega kohanud.
oxygen Kirjutas:Tuletõrje omale võiks alternatiiviks olla ka tavaline Kamaz porte. Kamaz isekallutajaid on veel piisavalt näha aga portesid pole ma nüüd jälle tükk aega kohanud.
Reedel (1.06.2007) kell 16.30 nägin Võrus raudteeülesõidu lähedal sõitmas porte Kamaz-i, tuli Kose poolt ja suundus kesklinna poole.
Portega Kamaz on tõesti päris haruldaseks jäänud. Ise olen siiski paar tk pilti saanud,mõlemil on kabiini ja kasti vahele tõstuk ehitatud. Lisaks tean veel Õismäe kandis ühte.

Kokkuvõttes pea sama seis nagu vanade MAZ 500 (5334)-baasil veokatega - sadulad ja ported samahästi kui kadunud,vaid kallurid uhavad.

Viimati pilti saadud porte-Kamaz
Praegu on ikka meeletult müügis vana tuletõrjetehnikat ja kas mitte seda tüüpi Kavz ka polnud punases raamatus : http://www.osta.ee/index.php?fuseaction=...id=1570400
KAMAZ ja KrAZ JJ puudu.See nüüd minu nägemus asjast ,päris huvitaw oleks KAMAZi baasil paakauto ,näiteks piimapütt(neid ka suht wähe säilinud),KrAZ kallaja,porte või siis sadul variant.
Hiiumaal Käinas vedeleb juba mitu nädalat üks zil(Samasugune mis Punases raamatus zil133vist?).Aprillis oli siin üks Punases raamatus olev Laz ka seismas aga see sõitis kuskile mujale.
tarus üle jöe vedeles vaz 2106 VW t2 körval. adressi üelda ei sa kuna pole meeles, kuid vöin homme juba anda masin ise asub... selles linnajaos.
miniest Kirjutas:tarus üle jöe vedeles vaz 2106 VW t2 körval. adressi üelda ei sa kuna pole meeles, kuid vöin homme juba anda masin ise asub... selles linnajaos.

Täpseid asukohti avalikustada ei tohi!
Punases raamatus on Robur. Samas müüakse seda - http://www.osta.ee/index.php?fuseaction=...id=1570425

Hind on alla 1k ja see pole eriti suur summa selle isendi eest. Või mida foorumikaaslased sellest arvavad?
reymo1995 Kirjutas:Gaz prügiautost ei tea ma midagi aga Hiiumaal Käinas seisab juba mitu aastat üks Zil baasil prügiauto.

Tee pilti, ma läksin ka millalgi vaidlema, et mäletan Hiiumaal ZILi baasil prügiautosid, kuid see väide lükati siin foorumis kohe ümber Smile
Võin paar klõpsu oma fotogaka mõnikord teha küllBig Grin
reymo1995 Kirjutas:Gaz prügiautost ei tea ma midagi aga Hiiumaal Käinas seisab juba mitu aastat üks Zil baasil prügiauto.
Kärdlas peaks kindlasti 1 GAZ veel töös olema!
reymo1995 Kirjutas:Kahjuks eksisin(see mis Käinas seisab pole prügiauto,kaasfoorumlase fic sõnul on see tavaline kong(kui mina ligidalt vaatasin arvasin,et see on turbaveok...))Kuid ma mäletan selgesti ühte ZILbaasil prügiautot, kus see masin nüüd on mina ei tea...Sad...seda mäletan ka,et kui ZIL vahetati välja uute prügiveokite vastu toodi ka uued prügikastid...
Ei saa sa mäletada selgelt Zil baasil prügiautot, sest seda pole olnud Hiiumaal. Olid Gaz-53 baasil. Ehk ajad segamini Zil liivapuisturiga?
Külasta seda lehte: http://varjupaik.jjts.ee/index.php?actio...8&lang=est , sealt leiad masinate margid ja nende pildid mis Punasesse Raamatusse kantud.
Muidu risustad oma "eksiarvamustega" seda teemat.
Hakkasin selle auto peale mõtlema ja tuli mulle meelde, et see oli ehtne GAZ(kui see viimati sõitis olin 4-5aastane ega teadnud vanatehnikast veel midagi...).Vabandan,et seda teemat oma eksiarvamusega ristustasin!
Lehti: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15