automoto.ee foorumid

Täisversioon: vjatka
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Mingit infot kellelgi Vjatka kaubarolleri (kolmerattaline) kohta ka on?
Kas mitte see muravei pole mitte kolmerattaline ja vjatka kaherattaline.
Muravei on veic teine asi... muravei on tuula mootori ja osaliselt ka raamiga.

Aga vjatkast oli ka kaubaversioon... mu vanaisa sõitis sellisega (oli vist vjatka, või on muid variante?). ja mingi jutu ja paari pildi põhjal on mul jäänud mulje, et sellel oli differ istme all ja kumbki ratas vedas omaette keti mõjul. On see võimalik? või teine variant, et vedas ainult parem ratas. Kett läks paremalt poolt kasti kõrvalt. Ja kast ei olnud tagarataste peal (nagu muraveil) vaid nende vahel. Vägadi keerukas sõiduvahend... kui kunagi võimalus tekib, võin vanaisalt infot juurde küsida.
See on jah kaheratta veoga, ketid veavad, differ on kohe mootori taga. Mul on olemas selline aga mõned jupid on puudu, eriti just tagumisest poolest, esimene pool on sama mis kaherattalisel. Neid Vjatkasi tehti 50-ndate lõpus-60-ndate alguses
Juhul kui juppe lähemalt ei leia, võin sind juhatada Tartumaal ühe taadi juurde, kelle maja taga lepikus suvel nägin sellise isendi vrakki. 100% kindlusega ei oska öelda kas on Vjatka, ei ole teadmised vanemate rollerite kohta kuigi head. Mul endal on kastikas Muravei, kuid sellel nähtud isendil oli jah, nagu eelpool kirjeldatud, tagumine pool hoopis teise ehitusega kui muraveil.
Tervitused Lepnasse
Priit