automoto.ee foorumid

Täisversioon: sooviks arvamust laagri kulumine
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Nu nii

Kakkusin ühe jawa 638 mootori laiali. Nüüd küsimus väntvõlli keskmiste laagrite kohta. Nimelt mulle tundub, et nende eluiga hakkab lõpupoole minema. Näputunde järgi oletan, et laagri kulumine on uus-keskmine-kulunud skaalas 60% juures kulumise poole/kahjuks. Siit ka tobe küsimus kas tasuks nina toppida sinna laagrite juurde ja nad välja vahetada?

Vahetamises pole mul probleeme. Suht kergelt saab hakkama, kui leiaks ka ühe korraliku mehe, kes oskab 350 sel Tartukandis vänta sirgeks ajada.(Rihtimine)



No kui korraga juba teed, siis võid ikka ära vahetada, sest siis süda rahul ja saad rahulikult sõita, ei pea põdema millal laager otsad annab.
Kaldun ise ka arvama et tuleks ikka laiali kakkuda. Vaatan teen rakised (poldid) uued ja kakun laiali. Laagritega saab ka hakkama.
Vaheta kohe ära. Pole vaja hiljem lahti kiskuda. Kui ma omale 638 sain, olid mu masinal ka laagrid läbi. Tavaliselt on see laagrite vahel olev "Tihend" ka läbi. Alumiinium osal sai sisemine läbimõõt veidi suuremaks treitud ja see rõngas, mille peale see alumiinium osa läheb, sai uus tehtud (välimine läbimõõt suurem). Mu masinal olid laagrid võllipeal lahti, aga panin laagriliimi ja kui ükskord uuesti mootori lahti võtsin (kepsude ja laagrite vahetus), oli keskmine värk täitsa korras (laagriliim oli vastupidanud). Rihtimine on sellel vändal päris lihtne. Ise olen alati 0-i saanud. Kui keskmisi laagreid vahetasin, siis polnudki vaja, sest vänt ei visanud (kontrollin kellaga).