automoto.ee foorumid

Täisversioon: ?Vanakooli pidurivedelikud?
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Tere kõigile foorumlastele!
Huvitaks selline küsimus, et kas PSK pidurivedelikku keegi ka veel kasutab?
Mõne sõna võiks keegi lisada ka sellest, kas seda tohib segada muude nõuka aegsete vedelikega. Mis omadused tal üldse on ja mis kaasaegset alternatiivi võiks kasutada?

Tänud ette!
Vastus on, et ei tohi segada. Omal ajal saada olnd pidurimehud PSK ja NEVA olivad põhimõtteliselt erinevad möginad. PSK on miskine alkoholipõhine asi ja Neva siis sihukene tänapäevasem, nigu nee DOT märgistusega asjad. Kokku segada neid ei tohi kuna (vist) läks tulemus miskiseks pudruks kätte.
Küllap on siingi jututoas targemaid inimesi, kes rohkemb öelda oskavad. Aga niipalju mäletan, et segada EITOHI!
segada ei tohi eri tüüpi pidurivedelikke kunagi.....tekib moos.
siit ka targematele küsimus...mis seda moosi torudset lahustab...bensiin? atsetoon....liiga kange kummitorude ja mansettide jaoks...kuumutamine???
kellel on ettepanekuid
Leidsin endal kah vanaonu garaazist PSK pidurivedelikku ca 3 pudelit. Ise kasutan seda veel Moskvistch 408-l. Seganud millegagi pole, ei oska kommenteerida aga hirmsasti haiseb ta küll ning vanemate meeste jutu järgi pidi üpriski mürgine kraam olema. Kui aega saan siis varsti ehk katsetan, kas seda millegagi segada kõlbab ja kas lahustub mingi vedelikuga.
Segada ei tohi küll neid omavahel(psk´d ja neva´t), piduri(siduri) mansetid kohe läbi muidu. Kui oled kasutanud psk´d siis kasuta seda edasi, kui vahetad selle neva v muu vedeliku vastu siis mansettide vahetus garanteeritud!
Mina kasutan "Volga" piduri- ja sidurusüsteemis PSK-d täiesti edukalt. See koosneb 50% butüülpiiritusest ja 50% kastoorõlist ning on väga mürgine. Ühegi auto kummimansette ta ei kahjusta. Tegelikult on vanemates allikates kirjas, et "Volgale" ainult PSK sobibki...

"Kui pidurivedeliku mark pole teada, tuleb veenduda, et juurdevalatava ja ajamis oleva vedeliku värvused ("Neva" - kollane, ГТЖ-22M - rohekas) oleksid ühesugused. Kahtluse korral võib pidurivedelikud segada ja päevaks seisma jätta. Eri markide puhul moodustub kaks kihti. Kastoorõli sisaldavaid vedelikke saab glükooli baasil valmistatutest eristada vee lisamisega. Vedelikule PSK lisatud vesi moodustab emulsiooni, mis selgib kaheks kihiks. Teised vedelikud vee lisamisel ei kihistu. Täiesti kõlbmatu on sõiduautole pidurivedelik ГТН, mis lõhnab nagu naftasaadus. Kui soovitakse üle minna teistsugusele piduri/sidurivedelikule, tuleb kogu ajam tehnilise piirituse või värske vedelikuga läbi pesta."

Palu/Aleksiuse piiblitest.