automoto.ee foorumid

Täisversioon: Ford ei soojene
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.

Andri

Probleem 86a. 1,6 karburaator mootoriga. Nimelt mootor ei saavuta norm. temperatuuri. Vahetasin termostaadi aga asi ei toimi. Suur ring avaneb vist liiga ruttu. Erinevad autopoed pakuvad oma versioone kuid need ei pea paika. Näidkud on korras, sest auto paigalseites mootor saavutab õige temperatuuri. Termostaati kontrollisin veenõus. Mida soovitate teha?

mgarageu

kas tegu Sierra või Escordiga?
termostaadi kontroll veenõus ei aita. jahutussüsteem rõhu all - võib teisiti töötada. sinu jutu alusel väidaksin, et termostaat ei ole korras...

Andri

mgarageu Kirjutas:kas tegu Sierra või Escordiga?
termostaadi kontroll veenõus ei aita. jahutussüsteem rõhu all - võib teisiti töötada. sinu jutu alusel väidaksin, et termostaat ei ole korras...
Tegu on Orioniga. Olen paigaldanud täiesti uue termostaadi. Sellel masinal olen ennegi teinud seda tööd (sõidan juba 8aastat) aga selline jama on esmakordne. Olen kuulnud, et aitab jahutussüsteemi läbipesu ja punase punase jahutusvedeliku kasutamine. Või pole need termostaadid enam nii töökindlad. Kaup ostetud VOLTAST.
Vaja suurem mootor vaadata...

Ei no tegelikult on mootori töötemperatuuril hoidmine ikka puhtalt termostaadi rida. Kui sõites tuul radikast läbi käib ja liiga palju jahutab, peaks termostaat klõps kinni minema, hoides mootorit liigselt jahtumast. Termostaat võib küll uus olla, aga kas ta on ka õige? Neid tehakse eri mudelitele füüsiliselt samasugused, aga eri temperatuuridel/rõhkudel avanevaid.
Jesper Kirjutas:Vaja suurem mootor vaadata...
Kui sõites tuul radikast läbi käib ja liiga palju jahutab, peaks termostaat klõps kinni minema, hoides mootorit liigselt jahtumast.
Paberkott tuleb radikale ette panna, siis ei jahuta tuul nii palju. Ühel Volgal oli õliradika ette pandud plasttaara...Toungue
Mul paar aastat tagasi vaevas sama mure Opelit. Uus termostaat sisse aga sooja ei kusagil. Ämbris keetmise meetodil justkui kõik toimis. Selgus et termostaadi klapp ei sulgu lõpuni ja jäi vastu valgust vaadates 2-3mm vahe sisse. Sealt see jahutusvedelik siis rõõmsalt läbi voolas. Poes vahetati asi suure nurinaga ikka ringi. Äkki Sul sama jama.
Terv.Jaanus