automoto.ee foorumid

Täisversioon: NLiidu armee masinate markeeringud
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Kas keegi siinviibijaist omab informatsiooni NL armees olnud masinate markeerimisest (sildid ЛЮДИ, ОГНЕОПАСНО,ВАИ, eraldusmärgid T ja С jne)? Kas on neist märkidest mingeid pilte või koguni mõni vene-aegne määrustik, mis reglementeerib masinate märgistamise, üksustepõhise nummerdamise korda jne. Samas olen huvitatud ka korralikest NLiidu armee masinate numbrimärkidest.

-----------------------------
Ise sõidan sellega
www.hot.ee/maasturisoidud
kytz Kirjutas:Samas olen huvitatud ka korralikest NLiidu armee masinate numbrimärkidest.

Enamik numbreid olid N.Armeel värvitud, mitte stantsitud. Valged numbrid mustal (a la tsiviil enne 1982), ainult et tsiviilvariandi kolme tähe asemel kaks tähte. Mõõtmed muidu samad.

Säärast numbrimärki on ülilihtne järgi teha, kuna stantsimine ja plekitöö jäävad ära. Kui Sa juba niisugusest suurest, raskest ja keerulisest roomikmasinast tehniliselt üle käid, siis numbrimärgid peaksid Sul küll kukepea olema teha.
Teema on see, et kui kunagi peaks ette tulema mõne NLiidu armees kasutuses olnud (või sarnase) masina taastamine, siis elustaks taas ka toonased autode rekvisiitideks olnud markeeringud....
aga kas kellelgi siis ühtegi pilti pole näidata kuidas nt. motikaid või autosid markeeriti?
Kas vastab tõele see, et T tähega oli märgistatud transportkoosseis, C (строеваяWink lahingmasinad? Kas keegi oskab öelda, mis markeeringu olid HЗ masinatel ning mis eesmärki täitis valge triip stangel? Mis mõõtmetega ja värviga oli kiri ЛЮДИ tagumisel portel?
http://www.militaar.net/viewtopic.php?t=3146 seal ka vastav arutelu. Kahju, et enam ei leia aga kuskilt olen lugenud kuidas ja mismoodi nende numbrimärkide tähtedega oli. Tõenäoliselt lugesin seda sealt samast foorumist, kuskil mingisse muusse teemasse põimunult.

Pean oma kola hunnikus väheke revideerima, kuskil peaks mõned roostesed eksemplarid veel vedelema. Just need stansitud,
nagu pildil:

[attachment=22371]