automoto.ee foorumid

Täisversioon: Delta/mini ei lähe tööle
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Niisiis masin sõitis, kuni jäi lambist seisma. Lükkasin siis aga koju. Olemas oli säde ja ka küünla tõmbab märjaks, süüdet on juba igatpidi sätitud, karbussi düüsid puhastatud ent ikka ei lähe. Tõesti ei saa aru miks ei lähe...

krossi2ss

pena on sees ikka wBig GrinWink
Kui küünal märjaks läks, siis peaks bensiin sees olema. Ja ku bensiin otsa saab, siis ta ei jää nii järsku seisma, vahemalt minu masin mitte.

mkf

Kuidas su delta/mini seisa jäi? Ma lasin mini ikka väga peeneks ja siis otsustas kolvisõrme splint jalga lasta. Tagajärjed olid sellised: 2 katkist UUTSmile rõngast ja igavesti nüpeldada saanud kolb. Poolik splint oli kah. Ma muidu ei peenesta, aga see on nn TUUNING mini, millest mul suht savi ja see on veel mu venna oma. Väike kõlks käis, pärast veel korra lubasSmile lükata oli kohe kergem. Süüdi olin muidugi mina+kulunud pesa.
Sul muidugi ei pruugi sama viga ollaSmile. Arvan, et asi on süütes. Vaheta küünalt või süütepooli. Mu Voshod 3M-l oli säde oleas, aga tõmmet njetu. Panin Jawa 634 süütepooli peale ja probleem on siiamaani kadunud.
Ju siis proovin esialgu süütebooliga ning vaatan kas see ehk muudab midagi.
hmm
vaata korra ka mootorisse. Äkki on midagi ära lõhkunid-väntvõlli simmeri näiteks. Või rabab kuskilt palju õhku. Tihendid ok?

hassek

küünal võib kah näkku panna et, maha keerad siis on säde , aga surve all
ei ole!!
Olen vahetanud relee(hõbekarbi), süütebooli ja ka küünlaid aga mitte ei lähe.
oli kord sama juhus. Ei oskand enam miskit muud teha, köik elektri osa olin vahetanud, vv-i simmerid korras, lisaöhku pole jne. Vahetasin karba ära ning asi läks tööle. Uurisin hiljem äravöetud karbat, kuid viga jäigi leidmata. Panin sama karba teisele mopile, sääl töötas taas. Proovida vöid, mul vöis ka aint juhus olla.
igaks juhuks pean ka mainima seda:
kas kompressioon on hea?
Niisiis jah täna läks lambist üle poole aasta masin tööle ja töötas suht korralikult, aga õhtupoolikul oli jälle sama jama(korra lubas küünal oli kenasti kohvipruuniks põlenud ja siis peale mõningast lükkamist tõmbas märjaks) Vahetasin aga 3ndat korda karpa ära ja see näis jälle vähe aitavat, sest mopeed töötas. Ju siis homme näeb kas läheb või ei lähe. Kompressioon tundub suht hea olevat.
igaks juhuks vöid kontrollida/vahetada generaatori ära. Teatud jutudel mootori soojenedes ei anna halli karbi mähised (2 tk) generaatoris enam öiget pinget talle, ühel poolil keerdudes viga vöi lühis. Jahtudes töötab jälle.

Sädet kontrollisid mahakeeratud küünlaga, olemas. Kuidas kindel olla ka selles, et säde surve all olemas on: vöta möni teine küünal, tee elektroodide vahe hästi suureks (kuni ca 5 mm) ja vaata siis sädet. Kui sellise vahega säde üle hüppab vöid kindel olla, et säde ka surve all olemas on.