automoto.ee foorumid

Täisversioon: jawa 638 generaator ei tööta
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.

onyks

Mul on jawa 638 ja genekas ei tööta aga kas oleks võimali jossi käivitus mootori magneetot ja millise jossi magneeto täpsemlt saab panna. Aidage palun muide väga hea pill on ning läheb väga ästi edasi olen sisse saanud. 145km/h
Soovin sul otsida ikkagi jawa 638 genekas. Panna saab ka seda magneetot kuid kas sellest palju abi on. Teiseks mootor on maru lai ja see magneeto teeks asja veel hullemaks. Ise ei kujuta seda süsteemi ette.
Asi see sul uus 638 genekas hankida kuskilt küla pealt?
See pole küll nüüd mingi haruldus, et kohe alternatiivi vaja otsima hakata.

onyks

ei ole siin kandis yhtegi yks kyll pakkus aga ta tahab kirvehinda ja no aku pealt sõita saan aga ei laadi kuigi on uued harjad. juhtmed on ka õieti ja relee on korras mis siis viga võib olla
Uhh

See, et ülikorralik genekas maksab oma 500 eeki ei ole ju hullu, arvestades tema poehinda 1500-2000eeki.
Samas kui sa veidi viitsiksid kuulutada kb kaudu näiteks, siis olen suht kindel, et saaksid ka poole odavamalt.
Teiseks mis sa arvad, et keegi kingib sulle selle geneka vä? Loomulikult on masina remondiga seotud ka kulutused. Ise sa tahad ju ka sõita.

Samas enne kui sa genekat hakkad vahetama katseta teda äkki ei ole asi üdse genekas. Alatihti minnakse geneka kallale esimesena pärast tuleb välja, et mingi juhe on pekkis. Või muud. Ühesõnaga vaata mis sul sellle genekal siis viga on. Kas on läbipõlenud? Võta lahti pese puhtaks ja tee paar pilti, siis kohe näha kas selles asi. Tavaliselt on rootor mähised genekas puruks peksnud, seda kohe näha ja seda ei anna parandada kahjuks. Samas olen ka kohanud genekat mis oli maru must seest ja seetõttu ei andnud voolu vaid tekitas lühist. - see oli ilma mootorikaaneta sõidu tõttu.

onyks

ma vahetasin kõik juhtmed ära ja see kes pakkus genekat see tahtis saada 2000kr kasutadu eest see on ju kives mis kirves ja nimodi ta ei ole must ka aga ma võin ju ära pesta ja siis proovida uuesti

mul oleks yks kysimus veel
jawa ei lähe vändast käima kui teed topkat siis läheb käima ja kui keerad korraks gaasi põhja siis jääb ka käima aga kui lükkad siis läheb nii sama käima et kas võib olla selles viga et mootori poolte tihend on katki ja tõmmab sealt õhku ning ei taha selle pärast käima minna tyhi käigu pöördeid ka ei ole tahab kohe välja surra aga kui paned käe karbussi ette siis ei sure

onyks

tõmme tuleb ka alates kesk paigast aga noh läheb edasi kyll
On olemas palju erinevaid tarku raamatuid ja on olemas meie foorumil isegi otsing, mis vahel võib anda päris häid vastusid sinu probleemidele. Mõned raamatud isegi kirjutavad mootorratta elektrisüsteemidest. Ja mõnes meie foorumi teemas on isegi ülesse pandud erinevate tsiklite elektriskeemid.

See et sul on väga hea pill ning läheb väga ästi edasi on muidugi tore, aga tee enne oma Jawa korda kui hakkad lõppkiirusi proovima. Siis usuvad teised ka, et su Jawa läheb väga ästi edasi.

PS. noored foorumlased, pöörake rohkem tähelepanu oma teema pealkirjadele ja jutu sisule.

http://forum.automoto.ee/showthread.php?...#pid109655
Elekter: Vaata, kas geneka harjade klemmide vahele ühendatud pirn hakkab põlema (süüde samal ajal sees aga mootor ei pea samal ajal käima)? Kui põlema ei hakka, siis viga regulaatoris või juhtmestikus. Kui pirn hakkab põlema, siis pane üks juhe harja klemmi külge tagasi, teine jäta lahti ja pane süüde sisse. Siis kui teise klemmi ühendad, peaks olema klemmi ühendamise hetkel väike säde. Jui ei ole, siis võib rootor läbi olla. Kui juhtmed ühendatud, proovi kruvika otsaga, kas kontaktide lahutus nukk hakkab kruvikat külge tõmbama (süüdepeab sees olema). Kui ei hakka, peaks viga olema rootoris.
Proovi Smile

Mootor: vaata, ega kollektori vahelt lisa õhku ei võta (silindrid viltu peal või kollektor kõver). Silindrite alt võib ka õhku võtta. Hullem asi on väntvõlli vahepukk. Kui see sees ringi logistab, on asi juba päris jama. Siis pole hullu, kui ainult laagrid ja nendevaheline "tihend" Tsimmerlingid võivad ka läbi olla (tsimmerid on kahel pool, keskel on omaette aretis).

onyks

rootor tekkidab kyl magnet välja ja eks ma siis homme proovin seda pirni värki ja aitäh
kui rootori osas viga pole siis on kas staator või alaldi. Staatoril peaks siis mõni mähis või mähised mustad olema või siis mõni ots lahti aga alaldi testimist ma kirjeldama ei viitsi hakata.

Kas sa kellegilt neid juppe laenata ei saa, et vahetad ja proovid?

onyks

minu kandis ei ole 638 eriti levinud aga 634 kyll ja ega mul ei ole sealt ju midagi võtta
sõber räägis et keegi oli pannud 634 geneka peale aga seda ma kyll aretama ei hakka kuigi 6v geneka saaks ennem kui 12v

onyks

pirn hakkas põlema ja säde oli ka