automoto.ee foorumid

Täisversioon: Probleem lubadega
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.

ants96

Olen 16. aastane ja kavatsen kevadel Jawaga(350) sõitma hakata nii külavaheteedel. Jawal on olemas paberid ja kehtiv ülevaatus. Kuid sõitmiseks olen ike veel noor ja lube veel teha ei saa(alles 18). Politsei onuga kohtudes on natuke halvasti ju.
Äkki peaks Jawa arvelt maha kandma?? , siis oleks äkki trahv väiksem, sest minu loogika järgi , kui paberid olmas , saan trahvi nii mina kui ka Jawa omanik.
Kas kellelgi on kogemusi ja oskab midagi targemat öelda , kuidas kasulikum , et trahv väiksem oleks, sest soov on sõita.
Sõidukogemused Voshodiga olemas.
Tänud ette!!
Trahv ei ole sul kunagi väike. Esiteks jääb sinust registrisse märge ja teistkordsel eksimusel arvestatakse sellega, et oled juba eelnevalt seadust rikkunud.

Kui soov on suur siis sõidadki üldisele liiklusele suletud territooriumil ja ei tiku sõiduteele, kus oled ohuks nii endale kui teistele liiklejatele. Ega need seadused niisama ei ole välja mõeldud. 16 aastasena peaks sul olema juba piisavalt mõistust peas, et mitte ronida oma jawaga suurele sõiduteele. Seniks kuni sul lube ei ole sõidad maanteel sellise liiklusvahendiga, mille juhtimiseks on sul õigus.
16 aastaselt saad ju A1 kategooria load teha.
Aga 350 ccm sõidukiga ei tohi ikkagi sõita.
A1 kategooria tasub ära teha, siis võid mõistva miilitsaonu korral pääseda väiksema/üldse ilma trahvita kui hästi rääkida mõistad.
ridariass Kirjutas:A1 kategooria tasub ära teha, siis võid mõistva miilitsaonu korral pääseda väiksema/üldse ilma trahvita kui hästi rääkida mõistad.
Või ostad endale paariks aastaks 125ccm, millega võib A1 kategooria lubadega sõita. Smile
A1 kategooria load on kuni 25 kw.Seega võid sa oma Jawaga sõita küll kui teed a1.
siim006 Kirjutas:A1 kategooria load on kuni 25 kw.Seega võid sa oma Jawaga sõita küll kui teed a1.
Ma ei saa aru, miks inimesed räägivad asjadest, millest neil aimugi pole.
A1 on kuni 11 kw ika ja sellega võib nt. 175 ccm voshodiga ka sõita, kuna tal on 8 kw.
mossepower Kirjutas:A1 on kuni 11 kw ika ja sellega võib nt. 175 ccm voshodiga ka sõita, kuna tal on 8 kw.

Vaatasin huvipärast oma lubade tagakülge ja seal on A1 kohapeal kaks numbrit <= 125 cm3 ja <= 11kW (<= on siis vähem - võrdne) seega loogiliselt järeldades peavad olema mõlemad näitajad mitte rohkem kui etteantud maksimummäärad või ma eksin???
A1 - kuni 11kW JA kuni 125cm3
A2 - kuni 25kW või kuni 0,16kW/kg