automoto.ee foorumid

Täisversioon: Planetale Jawa veljed?
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Kas on kuidagi võimalik aretada IZ Planeta viiele näiteks Jawa 638 veljed? Kuna originaal velgede ostmine pole vilja kandud pean otsima alternatiivseid variante.
Unimüts peaks teadma seda, ta pani Jawale taha IZ valu!
No sinna lähevad ju Jupiteride ja Planetade kõigi veljed alla alates vist 2st seeriast(st. et need on identsed, vanemad lähevad ka alla, aga välimus pisut teine). Mulle tundub, et sa pole otsinud lihtsalt, IŽi velgi on kui palju vedelemas Eestimaal, ka sirgeid ja ilusaid... (18" siis)
Siiamaani olen otsinud ainult Planeta 5 orig. kroomvelgesi.
Hmm
Esivelg
planetale esimeseks veljeks jawa velje alla meelitamine ei tohiks pukside abil olla probleem. Pead lihtsalt koos pidurisüsteemiga panema. Teiseks jawal on teine võlli läbimõõt minuteada. Võimalik, et pead lausa laskma treida selle võlli.

Tagavelg -- uhh seda pornot seal. Ma panin vastupidi planeta 5 oma taha ja pidin ümber laskma valuvelje treida, kuna ei saanud kuidagi kasutada ketisüsteemi. Planeetal see teistsugune ju. Pidurid käivad koos veohammakaga- jawal on see eraldi.

Teiseks väidame, et sa oled hea treial kes otsib hunniku jawa juppe ja teeb puudulikud. Nimelt vaja pidurid ümbehitada, pidurikapsel kinnitada raami külge lisa hoovaga, tross teisele poole tuua. A ja loomulikult jawa veohammakas panna. Izi oma sa ei areta sinna kuidagi külge.
Veohammakas ca 500eeki.


Kolmandaks milles seisneb sinu otsimine planeta 5 velje suhtes. Ei saa aru lihtsalt. Pane korraks börssi kuulutus ja saad need veljed.
Müüsin ise just esmese valuvelje maha, samas need on haruldasemad.
Kuid planeta 5 velge ei leia. Naljakas- seda peaksid ikka leidma.
PEa 100% kindel, et Restauraatorite päevalt (kurtna laat) Peaksid sa selle leidma kindlalt.
Hullemas versioonis otsid mingi laiali kakutud masina ja saad hunniku juppe veel lisaks.
Hmm, tundub et Jawa velje aretamine jääb selle keerukuse tõttu ära, aga aitäh vastuse eest.
Kuulutusi olen pannud nii Börssi kui Soovi juba umbes viis korda lisaks otsind veel mööda mootopoode jne. Tulemuseks on vaid teadmine, et uue velje saaks 1500 krooniga (mis aga on mõttetu investeering). Kuid eks kes otsib see leiab ja loodan et mu otsingud ka vilja kannavad.
Nende ishidega on selline kummaline lugu, et kohati on mõistlikum osta terve ratas, et saada vajaliku jupi. Tahtsin osta paar aastat tagasi oma jupile 12V mootorit, hinnalt kõige soodsamaks osutus osta terve dok-ta ratas... tasuta kaasaandena tulid veatud kroomitud rattad, porilauad, juhtrauad ja muu tsikli juurde kuuluv Big Grin Peale liigse mahamüümist selgus, et mootor oli mulle maksma läinud täpselt 200 kr ja rattad jäid veel kauba peale Wink
Njah eks kui kevadeks pole velje otsingud vilja kandnud tuleb endalgi seda varianti kasutada.