automoto.ee foorumid

Täisversioon: Mis Jawal viga
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Probleem järgmine:vanal jawa 350/360 on mingi imelik viga külge tulnud. Nimelt lülitades sisse 4nda käigu hakkab mootor nn"kakkuma" ja vahele jätma. Teistel käikudel ja igasugustel pööretel töötab ideaalselt, näiteks 3ndaga keera gaas või põhja-midagi ei juhtu. Nii kui 4nda käigu sisse lülitan hakkab mootor justkui ebaühtlaselt töötama ja vahele jätma. Süüde on paigas, karbuss korras ja käigukastist kah midagi kahtlast ei kosta. Milles asi? Kas käigukahvli viga? Äkki oskab keegi kommenteerida või oma kogemusi jagada, enne kui mootorit laiali hakkan kiskuma?
Tänud kommentaari eest Nasa666. Aga imelik asi ongi see, et sidurikorv+kett vahetatud, nii et selles ei saa asi olla. Samuti on küte ja karburaatori reguleering ok.
hmm'
kas mootor on laiali käinud. Kes tegi remonti. Uuel jawal annab 2 hammakat ära vahetada ja koheselt on kulumine teine. St mul on sama nali olnud, kui hammakad vahetusse läksid ja ühel hammakal oli kulumisrant paremal teisel vasakul pool ja kulumise peale minnes oli sellised naksud sees.

Kui oleks ka teiste käikudega see jama vihjaksin, et sul on sidur vigaselt peal st logiseb.

Muidu kui enda masin oleks piiluks korra käigukasti. mis olukorras to on. laseks korra käimari õli välja uuriks seda veidi. Äkki on midagi imeliku terast sees näiteks.
Mootorile pole keegi remonti teinud, väljalase 1973 ja sõitnud umbes 30 tuhat. Ise vahetasin ära sidurikorvi+keti ja need on korralikult kinnitatud. Peab vist ikka käimakasti piiluma.