automoto.ee foorumid

Täisversioon: digipilt paberile Tallinnas
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Lehti: 1 2
Tere!

Kas keegi teab, kus tehakse Tallinnas võimalikult odavalt digipilte tavalisele 10x15 fotopaberile?

Paberpiltidel ei ole tarvis tippkvaliteeti, vaid üksnes visuaal-informatiivset väärtust (st polügraafia aluseks jääb ikkagi digipilt).
K-Arvutisalongides on 1.20. Ehk kusagil veel odavam?
odavat ei tea,aga kui on soov digipilti raami panna,siis saan aidata.iga faili töödeldakse eraldi vastavalt kliendi soovile,värvid ja paber(saab ka lõuendile) on UV kindlad , mõeldud arhiveerimiseks.kui pildil mahtu on,võib teha 1,5 korda 2 meetrit pildi ,selleks muidugi vaja min. 700 milj. pikslit.vajadusel teeme ise pildi ka.
1.20.- odavam on Enteris kus peaks maksma 95 senti. Kõik teised kohad on alates 1.50.-
janek555 Kirjutas:odavat ei tea,aga kui on soov digipilti raami panna,siis saan aidata.iga faili töödeldakse eraldi vastavalt kliendi soovile,värvid ja paber(saab ka lõuendile)  on UV kindlad , mõeldud arhiveerimiseks.kui pildil mahtu on,võib teha 1,5 korda 2 meetrit pildi ,selleks muidugi vaja min. 700 milj. pikslit.vajadusel teeme ise pildi ka.

Tere
Reageerin su postitusele ja tunnen natukene huvi - kas oled ise antud teenusega seotud või reklaamid kedagi teist?
Ise vajan vahetevahel sellist teenust, sellepärast oleksin natukene täpsemast tehn infost huvitatud, samuti ka orienteeruvatest hindadest (hindade puhul võib eeldada, et minu poolt esitatakse 100% valmis ja teie masinale sobiv fail).
Kahjuks PM ei õnnestu saata.

Jaan
e-mail: oldmoped@hot.ee, jaan@karuperse.ee
msn: oldmoped@hotmail.com
to : oldmoped. saadan sulle maili.
enteris peab lisaks piltidele maksma 15 eeku cd eest, sest ilma ei saa nad pilte tellida???

ka on formaat seal 10x13, see on tavaliselt digifoto formaadile lähedasem (loe ei lõigata midagi vajalikku pildi alt-ülalt ära)

isegi kasutan enteri teenust
Huvitav, miks te ise ei tee? Sõpradel või kellelgi siis foto printerit pole? Võtta oma paber kaasa ja välja printida.
Viimati Enteris pilte tehes pandi pildile kuupäev vaikimisi juurde. Kui kuupäeva ei taha siis tuleb seda neile ka kohe teda anda. Aega läheb piltidega umbes nädal.

Fotoprinteriga piltide tegemine on kallim kui need hinnad siin.
Arvutasin välja, et kui ise kodus pilte printida on hind kuskil 0.26 senti pilt.
Sisse arvutasin umbkaudse värvi kulu ja paberi hinna. Infi saab ju iga printeri tootja kodulehelt kui palju lehti saab välja printida enne kui värv otsa saab. Kasutasin täiesti keskmisi hindu, mitte mingi konkreetse valmistaja toodangut.
Eesti senti? Äkki näitad arvutuskäiku ka, mina olen siiani saanud hinnanguid alates 3-4kr pildi kohta.
kunagi kui veel gümnaasiumis käisin, tegelesin selle valdkonnaga väga aktiivselt. oli endal kodus olemas printer (tindikas), mis tegi päris arvestatava kvaliteediga fotosid, kui spets fotopaberit kasutada. Kuid lõpuks lasin enda pildid ikkagi teha laboris (siis veel enter ja K seda teenust ei pakkunud), sest see oli odavam ja vähem närvesööv.

0.26 senti pilt on tõenäoliselt tehtud arvestusega, et paberile lastakse 2 pilti ning paberiks on TAVALINE printeripaber. omast kogemusest võin öelda, et see tavaline paber ei kölba koera hänna allagi, sest vettib tindiprinteri all läbi ning moonutab värve tugevalt. arvestatava tulemuse sain mina mingi EPSONi spetsiaalse fotopaberiga (paks ja üks külg sile), mis maksis 23 eek /10 tk ning paberi peale sai printida 2 pilti. tindikassette täitsin ise süstlaga, mistõttu adekvaatset hinnangut tindi kulule ja hinnale anda ei oska. aga tinti kulus ikka nii palju, et ühe värvikassetiga sain printida ca 30 lehte ehk 60 pilti. --> ehk siis ise piltide printimisega ma rohkem ei tegelenudki.

oma pildid lasin teha Rocca al Mare keskuses ... seal Prisma vastas on mingi pisike kuut-digifotolabor. hind polnud küll nii soodne kui praegusel ajal...

aga võibolla nüüd sellest möödunud 5 a jooksul on asjad muutunud Smile
Jesper Kirjutas:Eesti senti? Äkki näitad arvutuskäiku ka, mina olen siiani saanud hinnanguid alates 3-4kr pildi kohta.
Olles aastaid tagasi tegelenud nn. haltuurafotograafina, leidsin ma pildi omahinnaks olevat 7.30 (aastal ca 1998 - arvesse võtmata kaamera amortisatsiooni, küll aga välklambi ja fotoka enda patareid, korralik film, ilmutamine jne.). Publik keeldus muidugi uskumast, et tollasele neljakroonisele pildihinnale nii palju otsa tuleb. Seega tundub, et Kalevpoeg on jätnud midagi olulist arvesse võtmata.
Jutt käib fotoprinteriga välja prinditud 10x15cm foto omahinnast, juhul kui pildid on juba olemas.
Arvutused olid jah tehtud kogematta tavalise paberiga, vaatasin asjad üle ja uued arvutused näitavad, et on võimalik ikkagi ise teha pilt 80 eesti sendi kantti. Hinnad on võetud internetist ostes ja koos posti kuluga Tallinnasse.
kalevpoeg Kirjutas:uued arvutused näitavad

Tahaks neid arvutusi ikkagi näha.
Väga lihtne, netist võta välja paar odavamat paberi müüjat, sealt hinnad kogustega ja saatmis kulu otsa ( paljudel saatmis kulu on null kui ostad suurema koguse) ja siis oma prineri tüübi järgi otsi odavaim ink cartridge müüja ja klapi kokku arvestades kui palju pilte saab ühe cartridgega printida. Muidugi väga palju oleneb mis printer on, kuna näiteks Lexaril on kallid cartridged. Seega muidugi on arvutused ebaobjektiivsed...kuid suunavad. Samas ma ei tea kas postiteel saabuva kauba pealt peab Eestis tolli ja käibemaksu maksma. Enamus maades ei pea.
Minul olid arvutustes kirjas nii HP kui Epson ja paber oli generic glossy (mitte firma toodang). eBay'd ei tohiks ka unustada,kuid seal on kõrged saatmis kulud (enamjaolt).
No jessas, pane kirja kõik arvutuse algandmed mingi ühe mudeli kohta ja korras. Siis saab vähemalt midagi arukat vastu väita, hetkel ei jää muud üle kui udule udu vastu ajada.

Kui jutt käib lihtsalt värvilise tindipritsiga prinditud fotodest, siis need on labori kvaliteedist ikka väga kaugel. Lisaks avaldavad tootjad tindi kulu enamasti tekstilehe vms kohta, fotode tegemine tarbib mitu korda rohkem tinti.

Aga ilma konkreetse näiteta on mu kriitika liiga ümmargune. See number on igatahes üsna uskumatu.
HP Photosmart 245 Photo Printer
tint:HP 57 color 14,95 tk
paber:LDI 4" x 6" Matte Photo Paper (200 g/m2) (Qty 500) $13.71
Tootja poolt lubatud umb.300 pilti
Epson Stylus Photo 700
tint:S020110 Color Ink Cartridge 6USD tk
paber:LDI 4" x 6" Matte Photo Paper (200 g/m2) (Qty 500) $13.71
Tootja poolt lubatud umb.300 pilti
tint:www.4inkjets.com
paber: Lamination Depot Inc http://store.yahoo.com/laminationdepot/index.html

Tindi hindadel pole sisse arvutatud allahindlusi kuna on kit. Tint sageli omab kuni 30% allahindlusi ja poodides sageli rohkemgi.Paberiga sama lugu. Keskmine paberi hind Kodak Premium Glossy on 16USD 200 lehte.
Lehti: 1 2