automoto.ee foorumid

Täisversioon: Jawa plörtsub
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Probleem tekkis justkui iseenesest: nimelt kipub 634 mootor vahetevahel karpasse tagasi lööma. Olen igasuguseid asju juba proovinud, 2 korda karpale kapitaalse puhastuse teinud, süüdet kontrollinud jne. Peale teist karpa puhastust läks nagu paremaks, nüüd plörtsub tunduvalt harvemini. Peamiselt kui kõvasti pöördesse lasta. Samas enne plörtsus madalatel pööretel ja pidevalt.
Üldse tundub nagu oleks imelik sound asjal, nagu luristaks kui gaasi anda. Minek on ka kehvapoolne. Mootor ise on korraliku kompressiooniga.
Milles võiks veel kamm olla? Simmerlingid?
1 põhjus võib olla liiga väike kontaktivahe
Tundub, et segu on lahja. Kuidas on lood õhufiltriga ja karpa-õhufiltri ühenduse tihedusega? Jawad on ses suhtes üldiselt pirtsakad ja lisaõhk enne karpat kipub segu lahjaks ajama. Samas simmerringid ei tohiks põhjuseks olla, kui need läbi, siis tavaliselt juba genekas õline. Proovi korra segu tühikäigukruvi sissekeeramisega ja nõela tõstmisega rikastada ja vaata kuidas mootor käitub.
Kui see ei aita, siis kontrolli küünlaid, kondensaatoreid, süütepoole ja piipe. Kuigi tundub, et viga ei ole süütesüsteemis, ei saa seda siiski välistada. Endal nii juhtunud, et peale kolmekordset karpa puhastamist tuli välja, et piip, küünal või kondensaator rikkis.
Enne võib muidugi ka nii kontrollida, et võtad katkestilt vaheldumisi ühe juhtme ära ja vaatad, kuidas mootor ühe silindriga töötab.