automoto.ee foorumid

Täisversioon: Palun abi ! (M72 teleskoop esihark ja esi porilaud)
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Telekoop esihargiga M72 hakati tootma 1941 (hr. Elmu Katuse väitel oli kuskil raamatus kirjas, et isegi 1940.a müüdi juba esimesed tsiklid maha)

Mis aastal toimus modifikatsiooni muudatus ja võeti kasutusele teleskoobist järgmine esihark ? Milline esihark täpsemalt peale teleskoopi tuli ? 50´date lõpupoole oli lambajalg (kiigega), aga on veel vahepealseid variante. Ja kas uue esihargiga tuli ka uus  esimene porilaud või sobis sinna peale ka varajase M72 (BMW R71) esi porilaud ?

PS: Kellel on teadmisi või mõni M72 manual käepärast oleksin info eest väga tänulik.

Ala310
Vene raamat ütleb, et Moskva endises jalgrattatehases hakati M72 valmistama jaan.41, edasi okt.41 evakueeriti tehas Irbitti, 54.-l astal hakati seal tootma ka eraisikutele, 55-nda aasta lõpuks mark M72M, 57-ndal esimesed M61, 60-ndast juba täie hooga. Kiievis alustati 49-ndal aastal nokitsemist M teemal, aga võttis aega, 56-ndal aastal ilmus M72H(N), see siis alum. rummude ja alakiigedega esihargiga. Teistel M-del ikka kõigil teleskoop-tüüpi esihark, ilmselt erinevad variandid veidi, pole tegelenud nendega. Potilaud M72H teine kui teistel. Kuni jõustruktuuridele toodeti siis püsis m suht muutumatuna kuna puudus vajadus moderniseerida. Muide onu Katus on vist tegelikult Kattus!
olemas mingilt välismaiselt kodulehelt tõmmatud varuosakataloog joonistega. kaks tükki, kohati kattuvad, üks saksakeelne. pildid gif formaadis. kokku 9,5 mega. pole asjasse eriti süvenenud. kätte leiad aadressilt www.hot.ee/jogevamc/M72.ZIP