automoto.ee foorumid

Täisversioon: Pulbervärviga värvimine
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
hetkel tegelen enda GAZ 69 ehitusega ning küsimus tekkis värvimise koha pealt. Nimelt võimalus lasta kere osad värvida pulbervärviga ja siis pulberlakiga ka veel üle - et mis teadjad mehed arvavad, kas pulbriga oleks norm teha või peaks vedela keemia peale jääma?
Plaanis RAL 6009 30% läikega...

Soovitused, nõuanded teretulnud.
Kas kassike on tõesti sedavõrd mõlgivaba, et pahteldust ei vaja? Pulbervärvides on temperatuur nii kõrge, et pahtel ei jää metallile püsima.
eks ta ikka mõnest kohast vajab - aga selleks on spets pahtel, mis pulbervärvi alla mõeldud - temperatuur kerkib kuskil 200 kraadini.
pahtel kannatab pulbervärvi kyll.kuid autoplekke ei soovitaks värvida.hiljem,kui vaja näit. mölki vms. siluda-värvida on selle värvi mahalihvimine väga raske.tuttav värvis yht detaili,mis oli pahteldatud,sai väga norm.
raami tasub kyll pulbervärviga värvida
On sul lähemat inffi selle pahtli kohta? Paar kuud tagasi kaalusin oma tsikli pulbrist läbi lasta ja siis räägiti samuti pahtlist, mis pulbri alla mõeldud. Kui konkreetsemalt küsima hakkasin, siis selgus, et teadjad olid asjast kuulnud, aga lähemalt ei osanud keegi rääkida. Veel fantaseeriti mõlkide täisjootmise teemadel, kuid see meetod võib sobida (kui üldse) mõne üksiku mõlgi silumiseks. Minust jäi pulbervärv tegemata.
EDIT: Loogikat ja füüsikat appi võttes olen pahtli kasutamise osas skeptiline- pahtliga ei pruugi paarisajakraadises kuumuses tõepoolest midagi juhtuda, aga selliste temperatuuride juures materjalide erinev temperatuurpaisumine peaks pahtli aluselt lahti küll kangutama...
see oli aastaid tagasi,kuid minu arust tavaline autopahtel, ei midagi erilist. värvis ta esistanget. olin algul ise ka skeptiline,kuid tulemust nähes veendusin ise,et asi sai korralik.
Dinitrolyl olemas pahtel ,mis mõeldud pulbervärvi alla pahteldamiseks.Kui õieti mäletan ,siis oli temperatuuritaluvus vist 120 kraadi.
pulbervärvi ahju temperatuur on ikka 180-200C, ja samuti proovitud erinevaid meetodeid ja pahtleid, kuid ei saa ikka korralikku tulemust! (võimalik on, kuid vaevaline)
Pahtleid saab osta Värvivip OÜ-st, kuid jah hinnad ei ole just sõbralikud.
Pahtleid on mitut sorti: 1 komponentne, mis kannatab kuni 210c 20min. 680g on ühes tuubis ja see maksab ~ 2000 + km.
teine on ka ühekomponentne, kuid kannatab kuni 500c ja tuubi hind ~2800 + KM
Ning on ka kolmas, mis on kahekomponentne, see kannatab ainult kuni 160c ja kõvendub ka selle temp juures, seega kannad peale, siis kohe värvid ja siis ahju. selle hing 600g ~ 550 + KM.

Seega peab hästi arvestama, kas mõlgid on nii nii väikesed, et pahtli eest mõtetult palju välja käima ei peaks....