automoto.ee foorumid

Täisversioon: Kui levinud on Eestis Ural M63
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Olen palju vanade mootorratastega tegelnud ja neid ostnud kuid komplektset Urali pole õnnestunud leida, K-650 ja 750 on küll oma kümmekond olnud. Tundub, et Urale pole Eestis eraisikutel eriti olnud.Mõned miilitsamasinad on hiljem küll erakätes ka olnud. Palju võiks olla M72 arvuliselt Eestis?
Ei oska küll öelda, palju neid Eestis on, kuid mul ühel sugulasel seisab väga korralik M72 1960. aastate algusest maal kuuri all. Kui soov masin ära osta, siis võin ehk isegi aidata, sest suvel oli omanik müügist huvitatud aga kuna ei osanud sobivat hinda küsida ja ei olnud tal aega sellega tegeleda, jäi masin alles. Dokumendid olemas ja viimased 3 aastat seisnud kuivas kuuris. Tean vaid niipalju, et viimati sõites tekkis mingi karpaprobleem ning masin ei töödanud enam nii nagu varem.
Masin on komplektne ning omast käest võin öelda, et korralikult hoitud.
Mõni aasta tagasi kui ARKi kodulehelt sai küsida erinevate masinate arvu registris, siis M-72 oli vist 64 või midagi sinna kanti isendit. Kusjuures umbes sama palju oli ka BMW R35-te.
GAZ-67 Kirjutas:Olen palju vanade mootorratastega tegelnud ja neid ostnud kuid komplektset Urali pole õnnestunud leida, K-650 ja 750 on küll oma kümmekond olnud. Tundub, et Urale pole Eestis eraisikutel eriti olnud.Mõned miilitsamasinad on hiljem küll erakätes ka olnud. Palju võiks olla M72 arvuliselt Eestis?

70 mootorratast, mis kandsid mudeli nimetust M72 oli 2005.a seisuga ARK andmebaasis arvel.

(Siia foorumi postitasin ka kõik arvel olevate tsikli mudeli koos tootmise aastaga ja kui palju igast aastast midagi on, kasuta otsingut).