automoto.ee foorumid

Täisversioon: sädet pole
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
et süke propleem ,et süüte poolist säde enam välja ei tule vaadasin kontroll lambiga et juhtmetes jõuab vool sisse aga ei tule enam sellest küünla juhtmest (vms se on )
välja ??
milles võik viga olla ??
olen proovinud teisi süüte poole ja siis jutmed ära vahetanud aga mitte midagi ?
auto siis Iz 2715 IE
tutt Kirjutas:et süke propleem ,et süüte poolist säde enam välja ei tule vaadasin kontroll lambiga et juhtmetes jõuab vool sisse aga ei tule enam sellest küünla juhtmest (vms se on )
välja ??
milles võik viga olla ??
olen proovinud teisi süüte poole ja siis jutmed ära vahetanud aga mitte midagi ?
auto siis Iz 2715 IE

1. Kas pooli jõuab pinge või vool? Kui pooli mingi klemm on kere suhtes 12 V pinge all, siis see ei tähenda veel, et 12 V pinge oleks ka primaarmähise (madalpingemähise) otstel. Soovitan üle kontrollida.

2. Säde tekib madalpingeahela katkestamishetkel. Äkki on viga katkestis, st et pooli madalpingemähis saab permanentselt peale 12V? Soovitan samuti üle kontrollida, samamoodi soovitan üle kontrollida kondensaatori.

Kui pool ja juhtmed on korras (st on vahetatud kontrollitud ja töötavate isendite vastu) ning säde puudub poolist väljuval juhtmel (enne jagajat) siis lihtsalt muud viga ei saa olla.
Vaata jagaja kaane alla ka,kas kontaktivahe on,ja kui kontaktide vahel on tugev sade mootori ringi ajamisel siis on kindlalt kondekas peetis.
Kuna praegu talveaeg, suur välistemperatuuride kõikumine, võib mootor üleöö kondensi mõjul härmatisega kattuda. Ka jagaja ei ole sellest puutumata. Kontaktide pind kattub niiskuse-soolade toimel oksiidiga. Puhasta kontaktid, selleks kasuta muukviile või küüneviili, mitte mingil juhul ära kasuta selleks otstarbeks metallraha (vastasel juhul anomaaliad korduvad). Kruvikeeraja otsaga kontakte lahutades, peab kontaktivahe kergelt sädelema ja iga sädelusega viskama tugeva sädeme ka süütepooli kõrgepingejuhtmest, kui selle otsa hoida ca cm kerest eemal.  Oksüdeerunud kontaktidega mingit sädelust kontaktide vahel ei toimu. Kontrollida loomulikult asendis "süüde sees".