automoto.ee foorumid

Täisversioon: Traktori magneeto
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Lehti: 1 2
Sain endale võrrimootori millel oli traktorimagneeto ja tõõtas ilusti.Täna proovisin sinna tulesid ühendada aga sädet jäi väheks.Siis sõitsin paar meetrit ja suretasin suretist aga pärast ei tahtnud enam tõõdata(põõrded ei läinud üles).Kas keegi teab millest se võis olla ja mida teha,endal on selline mootor esimene ja ei tea sellest traktori magneetost tuhkagi?

Ja kui kellegil on mingeid jooniseid trakatsi magneetost siis palun saatke.
Ilmselt on minu teooria jama, aga..
Missugune sul see sureti võrril on? Kas lahutab mingid juhtmed ära? Minuteada selline asi igaljuhul ei ole hea. Tühjalt/koormuseta süütesüsteemide töö on halb.

Võrrid on pahatihti väga streikivad. Võib-olla homme sõidab jälle :/
Mul on tavaline võrri sureti mis laseb massi süsteemi vist,aga ehk tõesti homme sõidab.Kas seal midagi läbi kärsata ei võinud muidu?
Ühenda tuled lahti, kontrolli kas säde tugev/hea/olemas.
Võibolla süüde on vale!? Kontrolli see üle.
Seejärel proovi karburaator ära puhastada.

Vaata mis juhtuma hakkab ...
Tuled ma ühendasin ammu lahti,aga süüde võib küll vale olla.Äkki põles kondekas läbi.
Kondensaatorit saab kontrollida väga lihtsalt. Ühendades kondensaatori ja lambi(pirni) järjestikku voolouahelasse ei tohi lamp süttida, vastasel juhul on kondensaator läbi. Vooluring tee mingi patareiga.

Saab ka niimoodi, et laed kondensaatori täis (ühendat patareiga, vist) ning suunad juhtme vastu tema enda keret ning kui kõik on hästi, siis peaks säde tekkima.

Ma loodan, et ma ei eksinud nüüd.
Ma siis kontrollin kondeka ära.
Kondekas oli terve igatahes aga kas mähis saab nii läbi minna?
Ilmselt, kui mähis läbi on, siis sädet ei ole. Võibolla on ta märg, sai niiskust jne. Asi arvatavasti ikka karburaatoris?
No eks ma siis vaatan üle.
Äkki keegi teab palju võiks olla võrri sissesõit?
kas ta ei olnud äkki 300 km.
Nüüd vahetasin siduri ära,panin süüte tagasi(säde oli korralik nüüd)ja proovisin ja proovisin aga süüde õigeks ei lähe.Põõrded saab mingi 1500-2000 üles ja muud midagi.Karburaatori vaatasin ka üle,see oli korras aga lõpus proovisin kuidas kohapeal tõõtab,siis oli umbes 2000 põõret ja vahepeal läks peeneks mis kestis umbes 3 sekundit ja jälle 2000.Ja nii mitu korda,peale selle vahepeal lõi tagasi.Kas kontaktide alumine kruvi võib loksuda natuke(seda see igatahes teeb aga mitte palju,umbes 5 kraadi keerab mõlemale poole)?
Sain tõõle masina süüte panemisega,aga kas oli nii et kui süüde on hiline on alguses minek parem ja lõppkiirus väiksem ja varajasega vastupidi?
Kui magneeto skeemi ikka vaja siis saaks selle ka?
Eks kuluks marjaks ära küll.
teitur Kirjutas:Sain tõõle masina süüte panemisega,aga kas oli nii et kui süüde on hiline on alguses minek parem ja lõppkiirus väiksem ja varajasega vastupidi?
jah
Kas kellegil on traktori magneto tuled ära toitnud üldse ja kui siis kuhu ühendasite?
El. skeemi ma ei leidnud. Ehk on joonistest abi. Otse Belarusi raamatust tegin veebikaga pilti... saad vast aru midagi. Aga ega seal elektriliselt midagi polegi muud kui paar mähist... mõõda pinged ära lihtsalt.
Lehti: 1 2