automoto.ee foorumid

Täisversioon: Vene roigaste import lätist (küsimused seoses tolliga)
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Tere

Leidsin lätist sõbra, kes tahaks vabaneda oma liigsest riistvarast. Tegemist siis IZ pl. sport krossari, miski räbala ülemineku jawaga ning 2 pannoniaga.

Kas keegi teab, mismoodi neid masinaid üle piiri lubatakse? Masinatel ei ole vist ühelgi kehtivaid dokumente, kahel olid miskid veneaegsed numbrid küljes. Saan aru, et kui ma raame kaasa ei võta, siis varuosadena saaksin nad üle tuua ilusti aga vähemalt 2 aparaati on liiga komplektsed, et neid lammutama hakata.

Rahvas, kes te olete käinud läti vanatehnika laatadel või omate muid kogemusi antud teemal, ootan teie kommentaare!
Suurt probleemi tollimaksuga olla ju ei saa, Euroliit ju.
tolli all pidasin silmas pigem asutust aga mitte maksu
Ma pole küll laatadel käinud, aga EU territooriumi piires eraisikult ja eraisikuna peaks tohtima vabalt kõike osta-müüa-liigutada. Maksu- ja Tolliamet tegeleb imporditollidega kolmandatest riikidest toomisel ning käibemaksuga juhul, kui tehingu osapool(te)ks on firma(d).

Registrisse saamine on muidugi eraldi ooper.
Register pole oluline. Tahaks lihtsalt ilma dokumentideta masinad ühes tükis üle piiri saada, ilma, et keegi mind organiseeritud kuritegevuses kahlustaks.
Euroopa Liidus kehtib kaupade vaba liikumine.

Ainuke võimalus, et toll sult midagi küsib on siis kui nad kahtlustavad, kas sa ettevõtlusega ei tegele? Aga reeglina EL kodanikke ei vaadatagi ja kui vaadatakse, siis seda, kas keelatud kaupa ei ole.

Nii, et too vabalt. Ainuke asi, mida tollis näitama peab on sõiduauto, aga seda sa ei vea.
isandpauk peab ilmselt silmas seda et kui piirivalve hakkab uurima kust aparaadid pärit on .et need varastatud pole ja et oleks mingi paber-kasvöi "ost-myyk"
Arvan ka et kui teha omanikuga ost-müük leping kus kirjas andmed ratastest ja omanikust peaks piisama (ei tahaks uskuda et ARK hakkaks Lätist uurima kas müüja tegelt oli omanik või mitte). Piirivalvest ei oska midagi arvata kui ainult öelda et pass kadunud ja ainult ost-müük leping. Muidugi saab piirivalvest üle küsida.
selle omanikuga on sellised lood, et ta on hetkel tegelikult ainult nö. valdaja. kõik need masinad on tasapisi tema garaazi laekunud miski tehingu tulemusena, kuid paberite vormistamine ei olnud siis oluline.
Eks nädala lõpus paistab kui masinatele järele lähen. Lasen sellil ühe lätikeelse paberi kirjutada ning võtan masinad molekuliteks lahti.

Pauka

sorry et teemast kõrvale aga juba pikema aega mitu tsikklit isandpaugul on?
Lätis käidud, masinad võtsin juppideks lahti ning piiril mingeid tõrkeid ei tekkinud. Sinnaminnes imestas lätlasest tollimoor, et me veame järelkäruga lätti tühju pappkaste, tagasi tulles palus eestlasest tädi pisut käru katet kergitada, kui kuulis, et meil seal mootorrataste varuosad on.

Teema ammendunud ning lukus.

Pauka Kirjutas:sorry et teemast kõrvale aga juba pikema aega mitu tsikklit isandpaugul on?

BTW Pauka: Meil ei ole siin miski RATE, et rahvas peaks seda uurima või ise kelkima kui mitu ja kui uhket masinat tal garaazis raha söövad.