automoto.ee foorumid

Täisversioon: Jawa 175
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.

IamTheMan

Sai garage alt välja veetud vana Jawa 175. Aga sellel süütemäng natuke ümber tehtud, et ei lae enam aku pealt saab lükates käima ilma akuta.
Aga hetkel sädet ei ole, oskab keegi arvata milles viga?
jawa 175?
Kas äkki mõtled kavrovetsit või voshodi!
IamTheMan Kirjutas:ei lae enam aku pealt saab lükates käima ilma akuta.

Palun täpsusta...Wink
175CZ-il oli minu teada selline süütelukk, kus ühele poole keerates oli süüde aku pealt (koos laadimisega loomulikult), teisele poole võtit keerates oli süüde geneka pealt. See oli mõeldud selleks puhuks, et sai lükates ka ilma akuta käima. Kui tahad koha peal sädet vaadata, peab kindlasti aku peal olema. Seda tüüpi genekad ilma akuta vändast lüües sädet ei anna.
Ärge ajage segamini CZ ja Jawat. Mõlemal oli olemas oma 175-ne versioon. Erinevuseks üks leegitoru CZ ja kaks Jawal. Lisaks on Jawa veel tuntav nelikanttorust raami järgi, CZ aga ümara toru järele.

A.

IamTheMan

Ma ei oska öelda. Igatahes genekale on selgelt peale kirjutatud, et Jawa oma. Ei usu, et seda keegi eriti vahetanud on. Ja sädet vaatasin suht lükates. Süütelukul on jah 2 astet + veel 0.

IamTheMan

Tegelikult ma ise suht harimatu sellel alal. Aga ma mõtlesin, et kui ta sai sealt välja veetud, siis võiks ta käima ka panna Big Grin
Ma natuke uurisin, et selle mähisel on kaks harjast ja ühe harjasel oli tükk ära murdunud, kas see võib mõjutada nii palju? Juhtmed vahetasin kõik ära.
Kui hari ei ulatu ankruni, siis ei tule mingit voolu kusagilt.

Äkki paned mõned pildid aparaadist ja annad aastaarvu, siis ehk saab elektriskeemiga aidata. Raami esiosas olev silt on loodetavasti alles?

Asp.

IamTheMan

Aasta arv peaks olema 62 kui ma õigesti mäletan. Hetkel pilti teha ei saa, sest digikas andis otsad.
Anna siis vähemalt täpne mark, mis ees raami sildil kirjas. 1962 Jawa 175-t mu teada enam ei toodetud, ainult CZ-175.

Asp
Võimalik,et genekal(tegelikult dünamol,tegu ju alalisvoolu masinaga)võis olla ka Jawa embleem.Igatahes olen seda ise näinud pisut suuremal CZ-etil ja omaniku väitel polnud ta midagi vahetanud.Nagu Jawalgi oli ka sel tsiklil nn avarii asend mis lubas lükates masinat käivitada ka ilma akuta.Aku ühendamisel tuleb aga pidada silmas,et massis käib + mitte -
Tervitades,Flanagan

IamTheMan

Ma ei kujuta ette. Paagi peal on igatahes suurelt märk Z.
Võib - olla on seal midagi kokku aretatud, ega ma ei tea.
Siis on see pigem CZ-175, mudel 450. Näeb ta välja selline?
http://vmx.livewire.gen.nz/images/NewsImages/CZ450.jpg

Põhimõttelise elektriskeemi leiad siit:
http://www.mz-b.de/electric/wiredias/CZ--450.gif

Asp

IamTheMan

Nii, vaatasin selle skeemi üle ja joonistasin paberile ja tuli välja, et mul on absoluutselt kõik juhtmed vastupidi. Võib olla on see tingitud sellest, et ta praegu ilma akuta töötab? Tekkis veel üks küsimus et kas süütemängu peal olevad kollektorid on orginaalis või on need sinna ise aretatud?
Viga on 'kki selles ,et süütepool on niiskust saanud ja sellisel juhul sädet ei saagi olla. soovitan osta uue süütepooli.