automoto.ee foorumid

Täisversioon: K: kompressori ülerõhuklapp / regulaator
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Tere.

Kompressori ülerõhuklapp on vajaka. Võiks olla reguleeritav, st et ma saaksin kruttida kusagil 2 ja 4 atm vahel, millal ta liigset välja laskma hakkab. Äkki on kellelgi pakkuda?

Väga ebamugav on värvida, kui Sul ei ole ülevaadet/kontrolli süsteemi surve üle. Ehk siis pikemate pauside ajal pead tormama kompressori juurde viimase väljalülitamiseks, kuna muidu hakkab surve kontrollimatult kasvama. Või leidma kellegi abilise, kes manuaalselt käivitamise/seiskamise teel survet jälgib.

Loomulikult sobiks mulle ka elektriline kontaktmanomeetriga lahendus (kui kellelgi üle), millele ma saan nt kontaktori/relee otsa aretada, mis ka surve piirides hoiaks.
Värvimisel peaks surve kogu aeg ikka ühtlane olema, selle tarvis on rõhuregulaatorid. Kaubanduses on saadaval: ainult regulaator, regulaator koos manomeetriga ja regulaator manomeetri ning filtriga(hinnad alates 300.-).
Nagu ma aru saan on puudu kompressori automaatika, mis teatud rõhu juures mootori välja lülitab(odavaimad kolmefaasilised alates 600.-). Tänapeäva automaatikal on sisseehitatud klapp, mis agregaadi ja survetoru kuni tagasilöögiklapini rõhu alt vabastab.
Nõukogude päritolu kompressori tänapäevastamine hiljuti läbi tehtud. Selle põhjal võin väita et lihtsam on tänapäevast automaatikat, klappe ja regulaatorit kasutades asi korralikult tööle panna, mitte vaevata ennast nõukogude-euro combo loomisega(ettevõtmisele kulus ca 2200.-, samas võib väiksema tootlikusega kompressorile kuluda isegi vähem, ~1200.-)
Käidud sai mitmes õhku müüvas firmas, soovitaks neist siiski vaid kahte:
Õhumeister
Kompressorikeskus
Kindlasti on soovitav enne juppide hankimist kõikide paagi ja agregaadi liitmike ja stutside keermed kammi ja supleriga üle käia, tänapäevased seadmed kõik puha tollkeerme peal, võib juhtuda et meetermõõdule üleminekud tuleb ise valmistada.
Samuti saab abi mõnest Stokker'i hooldekeskusest ! Tallinnas neid 2 !
v
Ma tegelikult mõtlesin, et kellelgi kaasfoorumlastest on Vene ajast jäänud garaažiriiulile tolmnema see pulk-tüüpi veneaegne rõhuklapp (reguleeritav), mis aegajalt "bzzzzzzp" tegi perioodiliselt. Kes ZILide/LAZidega tegelenud, selle jaoks on see hääl ju ülituttav Smile