automoto.ee foorumid

Täisversioon: Jawa karburaator.
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Palun aidake, kes oskab!
Olen näinud Viljandis "Karter" kaupluses uusi 125 ccm. Jawa-sid ja kui vaadata nende karburaatorit, siis on näha, et gaasitross läheb bensiinipaagi all kaheks - üks ots tuleb karburaatori siibri külge ja teine karburaatori kõrval oleva pööriku külge.Kas keegi oskab öelda, mida see "pöörik" (ma ei oska seda muud moodi nimetada) seal teeb, kas on kuskil sellise karburaatori jooniseid nähtud ja kui võimalik siis võiks need siia foorumisse üles panna.
Nüüd mängin "Naksitrallidest" kirjakirjutajat ja püüan ise vastata(andestust, et unustasin selle tegelase nime ära).
Pärast paaripäevast mõtlemist jõudsin järeldusele, et see teine trossiots pööriku külge karburaatori kõrval, peaks toimima anloogselt autode karburaatorites oleva kiirenduspumbana, lihtsalt muud seletust ei oska ma talle anda.Kes on targem, palun vaielge vastu või kiitke heaks.
Konkreetset mudelit küll ei tunne, aga äkki on mingi käivitusseadis? 125-sel vaevalt kiirenduspumpa tarvis on ...
kui kahe taktiline on siis peaks olema ta seotud sellega, et öli bensu sisse lastakse...
ei oska seletada :S
bensupaak on ja on ölipaak. ise reguleerib seda ölikogust bensiinis noh

Nitro

See teine ots läheb jah õli etteandmis seadmesse.
Kui sellest masinast rääkida siis bikeris ostis 1 mees selle ja hakkas kohe esiamordist tal õli välja ajama. Üldse olen nende masinate kohta kuulnud ainult halba. Et see kereosa pidi olema halva kvaliteediga. Mootorist ei eriti midagi kuulnud.
See jawa 125 cm3 võrr pidi 4 takti olema. Võimalik, et tõesti on kiirenduspump, kuigi seda juhtida trossi 2-ks jagamisega on väga vilets lahendus.

Ehk targemad täpsustavad millega siis täpselt tegu on.
4 taktiline on see mootor kindlasti ja õli manustamisega pole trossil mingit pistmist.Vaadake mõned kirjatükid tagasi - Sull7 soetas endale Jawa Travel-i, see on sama masin.Las ta lõhub karburaatori laiali ja meil ongi tõde teada.
Ma olen peaaegu kindel, et see on kiirenduspump. Sõber ostis endale Rex Cruiser 125 millel on sama mootor nagu Jawal.