automoto.ee foorumid

Täisversioon: K: Nahkrõivaste elustamine?
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Hei!

Sattus mu kätte vanakooli nahkjope, millega on üks suur probleem: nahk on aja jooksul väga ära kuivanud.

Oskab keegi soovitada vahendeid, millega võiks nahka taas "elule" turgutada? Või suisa mõnd asist poodi Tallinnas, kes sellist keemiat müüb?

Asp
Kunagi mulle üks tuttav andis u 100 grammise topsikuga mingit möksi, millega pidavat hipodroomil hobuste rakmeid määritama.Väga hea kraam oli, tegi mu vanad saapad päris pehmeks. Kahjuks sai see kraam ruttu otsa,topsi olen juba ammu ära visanud. Küsi mõne hobuse-huvilise käest, ehk saad abi!
Vanaaegsed nipid, riitsinusõliga üle nühkida ( kastoorõli) ja näiteks vaseliini pääle.
väga hea koht on Tallinnas Õle tänaval, oli vist Õle 16 aga see nii väike tänav et kui selle läbi kõnnid ei jää märkamata - Nahkriiete Õmblusateljee.
Seal lasin näiteks embleeme tagile õmmelda ja tuttav tellis sealt täpselt oma mõõtude järgi tagi ja püksid jne. Seal on minumeelest väga asjalikud vennad ja juba ükskord käies seal üks mees soovitas mulle mingit möginat ütles et tõmba sellega tagi üle, teeb pehmeks ja veekindlamaks, soovitan sul sinna vaatama minna, saad kindlasti asjalikku nõu.

P.S. Omal seisab (loe: SEISAB) ka nurgas ise püsti üks 30-ndate nahkmantel, muidu igati seff aga kui liigutad varrukat siis õmblused tahavad rebeneda, nii ära kuivand ja kivistund teine. Nii et kui leiad asjalikku möksi sealt siis anna teada kas mõjus, prooviks oma mantli peal kah.