automoto.ee foorumid

Täisversioon: Zaz'i bensiinipump.
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Tervist. Küsimus siis selline, et milline on zaz 968m bensiinipumba surveaste, ja kus kohas ta asub. Oleks tore kui saaks mõne pildi.
Heips,
surveaste ikka sisepõlemismootori karakteristik... Smile
Ilmselt huvitab sind rõhk, mida ZAZi bensiinipump arendab. Sul jäi lihtsalt täpsustamata, kas pidasid silmas mootori bensupumpa (mehhaanilise ajamiga, mootori küljes) või autonoomse kütteseadme elektripumpa. Viimane on eraldi asetsev ja elektromagnetajamiga ning tema ülesandeks on toita ainult kütteseadet. Seetõttu on ka tootlus väike, sest kütteseadme regulaatorist läheb niikuinii läbi vaid ca 300–500 grammi tunnis.
Mehhaanilise bensupumba rõhku sulle vaevalt keegi oskab öelda, see sõltub mootori pööretest ja üldjuhul rõhu number (vähemalt ZAZi puhul) niikaua oluline pole, kuni mootori tööks vajalik kogus bensiini karburaatorisse saab toimetatud. Kui kahtled, kas pump töötab, võta (parem külma külma mootoriga, kui pauku teha ei taha!) pumba väljuv toru/voolik lahti ja pumpa käsitsi – korras pumbast peab tulema tuleb tugev, vähemalt paarikümne sentimeetrine juga. Kui see on nõrgem, otsi viga membraanist (katki), pumba klappidest (liiguvad pahasti, ei sulgu) või paagist bensiinipumbani jooksvast bensiinitorustikust (lekib ja pump imeb kusagilt õhku).
zazi bensiinipumpadega olen kohanud ka sellist jama et tihendite paksusega on asjad korrast ära. kui ikka enne oli terve pakk tihendeid ja need ära korjata, ainult 1 õhuke jätta võib juhtuda et käima läheb ilusti, alguses sõidab ka aga pikemal sõidul suurema kiirusega ühel hetkel on hing kinni ja kõik, karpa kuival.