automoto.ee foorumid

Täisversioon: Tagatuli
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
V-50 marki mootoriga mopeed ja sellel siis 6V elektrisüsteem.

Ja soov oleks paigaldada tagatuleks jalgratta LED'idega punane tuli millel on erinevad põlemisreziimid. Seda toidab 2xAA tüüpi patareid kumbki 1,5V seega järeldan, et tule süsteem on 3V ?

Missugune takisti tuleks vahele panna, et ta läbi ei "kärssaks"?
(Ja kas keegi oskab seda omadest kogemustest rääkida, kuidas paidaldasid?)
Kuna tule voolutarve on muutuv, võib takistist väheks jääda. Parem oleks mingi elementaarne ühe transistoriga stabilisaator või siis fikseeritud väljundpingega integraalne stabilisaator, nagu see http://www.tevalo.ee/cgi-bin/web_store.c...!73-077-13.
Kuna V50 generaatorist tuleb vahelduvpinge, tuleks see enne stabilisaatorisse saatmist alaldussillaga  http://www.tevalo.ee/cgi-bin/web_store.c...e=!310-017 ära alaldada ja siis veel kondensaatoriga http://www.tevalo.ee/cgi-bin/web_store.c...nr=400-008 natuke siluda. Selleks, et stabilisaator ilma koormuseta (kui tuli ei põle) mingit huvitavat pinget väljundisse ei hakkaks tekitama, oleks hea väljundiga paralleelselt ühendada näiteks
ühekilo-oomine suvalise hajuvõimsusega takisti (ise paneks tegelikult mingi kasuliku koormuse - armatuurlaua taustavalgustuse valgusdioodid vms.).
Aitäh vastuse eest.

Ilmselt siis tellin need ära, aga äkki oskad mingi väga lihtsa joonise/skeemi teha kuidas ühendada. Vaatasin, et stabilisaatoril 3 otsa-Vin(vool sisse?), Vout(?) ja Gnd (mass)
see Vout(kui vool läheb välja, see siis ongi niiöelda mass (seda juhet sa pead kinnitama mingile lihtsalt metallitükile, nt. raamile