automoto.ee foorumid

Täisversioon: starter
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
mul selline probleem et starter enam ei tööta ainult plõksub
ehk oskab keegi öelda mis võiks viga olla.juhtmed igatahes lahti ei ole
Proovi kõige pealt otse ühendust st. tõmbereleelt vii juhe starteri pluss klemmile kas endiselt ainult plõksub, kui tööle hakkab on kusagilt ikka juhe nõrgalt kinni.Kui aga plõksub siis tuleb arvatavasti tõmberelee maha võtta, seal sees on taldrik mis ühendab kaht klemmi oma vahel, see on kas kõrbenud,krobeline ( lihvida siledaks ) või ei ulatu taldrik klemmideni ( liiguta taldrikut võlli, poldi peal klemmidele ligemale ). Ja veel enne lammutamist proovi kas starter ikka ringi käib ( ühenda kaks suurt klemmi tõmbereleel oma vahel ära.
võtsin starteri maha.proovisin teda tööle panna aga ainult ikka plõksub ja ma pole just mingi mehhaanik aga ma ei saanud pihta mida sa seal taldrikuks nimetasid.

bengt

Endal oli sama lugu võta oma juhtmestik lahti ja vaata üle mul oli see juhe mis jookseb miinus klemmist starterisse, see juhe oli ära põlenud, vahetasin selle ära ja kõik korras.
Taldrikuks nimetasin vastavat vasest klemmi tõmberelee sees, kui laiali võtta on sees liikuv pulk (polt ) selle küljes ongi too ovaalne,ümmargune klemm ( taldrik ),see asi ühendab ära kaks klemmi mis on tõmberelee küljes.Kui sa juba maha võtsid proovi otse aku pealt vaata kas töötab.
Mul oli m 2140 samamoodi plõksus, põhjus väga lihtne akus pold tilkagi voolu, ma ei usu, et sul sama viga on a lihtsalt mainin ära igaksjuhuks Toungue