automoto.ee foorumid

Täisversioon: K: tulevõru alustihendi ideid.
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Pildil on Gaz 12 ZIM tagatuli http://www.album.ee/?o=291832004. Tagatiibade lahtiosandamisel lagunesid ca 50-aastased tulevõru kummist alustihendid armetuteks räbalateks. Nüüd oleks küsimus, millisel  Nõukogude sõidukil (mulle tundub, et mingil RAF-il käisid samasugused tagatuled) sellise kroomitud tulevõruga suuna/stopptuld veel kasutati, et leida õige läbimõõduga 98 mm tulevõru alustihend. Vaja on umbes sellist
http://www.album.ee/?o=291832005. nagu oli Moskvitš 408-l.
Jah, vana RAF plus kumera kerega LAZ-i versioonid. Seega saab tihendite leidmine olema suhteliselt keerukas.

A.
Aga kas ei sobiks Gaz 52-he tule oma.Joonisel 14-es detail.Suurust
kahjuks ei tea.
[Pilt: 0646kf.jpg]
Aspelund Kirjutas:Jah, vana RAF plus kumera kerega LAZ-i versioonid. Seega saab tihendite leidmine olema suhteliselt keerukas.

A.
Lisaks vanadele täisküürakatele Laz-idele, ka varajastel poolküürakatel Laz-idel, ning ka vanematel Paz- idel olid sellised tuled. Koguni hulgi:  ees valged, taga õllepudeli värvi klaasiga suunad ning punased stopp/gabariidid.
Gaz/zil gabariidituled mõõtmelt vähe väiksemad, ka vana Raf omas ikkagi neid veokate omi, arvi100 toodud joonisel.
Palju tänu vastanutele, kui GAZ 52 tagatulede terasvõru on samuti diameetriga 98 mm siis ehk võiks sobida GAZ 52 detail 14. "Budem iskat!"
Muide, kas vanal RAF-il käisid tõesti küljes GAZ 52 tagatuled ilma kroomümbriseta s.o. mustast plekist stantsitud ümbrisega nagu joonisel positsioon 19?
Ühel kerel, mida ma kunagi nägin (enne 65 toodetud) olid taga nikeldatud suured. Minu omal on pandud mosse 2140 omad (originaalidest vaid augud). 977 DM olid juba vist tõesti pisikesed, veoka tuled.

A.
Aspelund Kirjutas:Ühel kerel, mida ma kunagi nägin (enne 65 toodetud) olid taga nikeldatud suured. Minu omal on pandud mosse 2140 omad (originaalidest vaid augud). 977 DM olid juba vist tõesti pisikesed, veoka tuled.

A.
Kas Sa enda eksemplari teed originaaliks?
RAF-il siis sellised laternad:
[attachment=23196][attachment=23197]
Kahjuks mitte ZIM-ilikud.
taruvaras Kirjutas:RAF-il siis sellised laternad:
[attachment=23196][attachment=23197]
Kahjuks mitte ZIM-ilikud.

RAFikutel siin-seal nähtud ZIM tagatule kroomvõrud on siis omaaegne kerge tuuning nagu kroom esitulevõrudega GAZ 69 nn kolhoosiesimehe variant. Kas LAZ-il oli kroomrõngas tuuning või tehasevarustus?
Mu 40 aastase staažiga autoelektrikust esivanema kommentaar: nikeldatud LAZi ja nö veoka tuled on erinevat masti. St nende komponendid (klaas, võru, pesa) ei ole omavahel vahetatavad.

Kiire kaevumine tema poolt ühes teoses andis sellise tulemuse:

Veoka latern kannab markeeringut фП-100/100Б. Eripäraks kahe poldiga korpuse kinnitus, poldid ei ole sümmeetriliselt 180 kraadi tagant, vaid üks neist on nihutatud 10 kraadi 30 minutit.

LAZ-i latern kannab aga tähistust ФП-102/102Б/102В. Neli kinnituspolti, igaüks 90 kraadi tagant. Tähistuse tõlgendus: ilma lisatähiseta värv punane, Б-valge ja В-oranž.

LAZ; PAZ ja ka varajased RAF-id (mudel 977Д ja 977) said teatud aastateni endale just tehasest nikkelvõrudega tuled (varem kasutati RAF-il M-407 omi).

Enda oma puhul on mul veel teema lahtine, enne tuleb mosse omad eest ära korjata.

Asp


eberhard Kirjutas:
taruvaras Kirjutas:RAF-il siis sellised laternad:
[attachment=23196][attachment=23197]
Kahjuks mitte ZIM-ilikud.

RAFikutel siin-seal nähtud ZIM tagatule kroomvõrud on siis omaaegne kerge tuuning nagu kroom esitulevõrudega GAZ 69 nn kolhoosiesimehe variant. Kas LAZ-il oli kroomrõngas tuuning või tehasevarustus?
AGA , ERAZ ?
Kas Sa lehtkummist ei saa seda alustihendit välja lõigata?
valdo Kirjutas:Kas Sa lehtkummist ei saa seda alustihendit välja lõigata?

Asenduse saab ka lehtkummist teha, aga välimus jääb kehvake -originaalis on ju nii Pobil, Zimil, Volga M21 (II ja III-s seeria) kui ka teistel toonastel masinatel suunatule alustihend äärikuga/kandiga. Alustihendi ääriku kõrgem serv peab jääma tihedalt suruma vastu tulerõnga külgpinda.
Panen siia illustratsiooniks Zim-i (vasakul)ja Gaz-i (paremal)tulekorpuse pildid. http://www.album.ee/?o=291870113