automoto.ee foorumid

Täisversioon: Minu lapsekingades ZAZ
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Niisiis! Sai siis ühel toredal kevadpäeval mindud Tartu lähistel üht 1985 aasta ZAZ 968M-i vaatama. Esimene vaatepilt oli masendav. Enne kui õue peale sain, tuli mõtte kohe kannalt minema minna. Nimelt oli kellegi "tark ja osav" käsi autola spray värviga hobuseid juurde andnud. Siiski, siis tuli peremees välja ja hakkas juttu ajama. Sai siis mindud autot näppima. Õnneks oli peremehe "mehaanikust" poegade senine "remont" auto kallal lõppenud sellega, et oli autot "värvitud" ning sees olid "ülivinged" kommipaberid (neid sain hiljem kokku lugedes kuskil 200 ringis). Sai siis esialgne kaup löödud 1500.- peale. Leppisime kokku, et mees toob auto Tartusse ARK i juurde, et see ümber vormistada. Ja selle transpordi peal oli ta ette päris korraliku mõlgi saanud, mis vähendas kohe hinda 200.- EEK võrra. Ja siis sai näha Eesti Amekondade korralikkust. Nimelt selgus just siis (minu jaoks), et auto pole omaniku nimel. Aga see meid ei takistanud. Võtsime paberite pealt omaniku nime, kirjutasime volituse ja auto läksgi müüki. Siis sai ette võetud väike ebaseadsulik teekond teise auto taga slepis! Õnneks jõudsime turvaliselt koju. Kohe, esimese nädala töö oli auto lahti võtmine. Kõik, mis oli võimalik, sai maha võetud, et autot värvimisse saata. Nüüd, viimane nädal, on läinud lihvimise tähe all. Üks uks on lihvitud, matistatud, ning teine pooleli. Ülejäänud veel tegemata. Kahjuks praegu pilte pole, kuna endal digikat pole (sai kunagi moskvits 412 vastu vahetatud =) ). Ning sai leitud ka esimesed roosteaugud. Kaks auku siis tagaistme all, üks juhi ukse sees, ning tagumine plekk (stange all) oli roosteussi poolt korralikult töödeldud.
Mõned päevad hiljem sai käidud kondamas vanade garaazide juures, ja ennäe, seal vedelesid zaz-i kõik 4 küljeklaasi. Kahjuks esiklaasi polnud, mis minu autol katki oli/läks.
Eks püüan edaspidi ka siia kirjutada,ning lisada ka pilte! Kui kellelgi on mõni zaz-i esiklaas lõuna-eesti piirkonnas üle. võiks siia märku anda.