automoto.ee foorumid

Täisversioon: sidur enam ei lahuta
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Sai siis ostetud psk piduri õli kallasin selle sisse nii et norm oli täis ,aga sidur ikka ei lahuta proovisin seda et võtsin õli vooliku küljest ära ja vajutasin sidurit siis pritsis küll nagu peab.kui ma panin vaba käigu sisse ja siduri alla ja andsin starterit siis küll mootor ringi ei käi .Kas midagi võib viga olla siduri kettastel?
Kui masin on pikka aega seisnud,võib juhtuda et sidurikettad on omavahel kinni kleepunud. Selliseljuhul aitab enamasti vedava silla üles tõstmisest ja peale mootori käivitamist käik sisse (soovitatavalt siis esimene) lülitada ning gaasi andes,siduripedaali all hoides vedavaid rattaid pidurdada piduripedaaliga. Keeruline vähe on kõiki kolme pedaali korraga all hoida aga mul ühe sõbra lada 2101 saime niivisi küll kettad lahti.
Oled kindel,et peale vedeliku sissevalamist on siduriajamist õhk väljas?
tegemist on moskvich 2140.auto oli seisnud umbes 5 aastat kui ma ta käima panin siis sidur töötas aga peale mõnigaid kilomeetreid sidur enam ei lahutanud.
Märsakas Kirjutas:Sai siis ostetud psk piduri õli kallasin selle sisse nii et norm oli täis ,aga sidur ikka ei lahuta proovisin seda et võtsin õli vooliku küljest ära ja vajutasin sidurit siis pritsis küll nagu peab.kui ma panin vaba käigu sisse ja siduri alla ja andsin starterit siis küll mootor ringi ei käi .Kas midagi võib viga olla siduri kettastel?
Siduri peapumba ja töösilindri vahel ei ole voolikut vaid metallist (vasest) toru. Vaba käiguga sidurit vajutades või mitte vajutades peab mootor igaljuhul ringi käima.
Kas pedaali vajutamisel on tunda vastusurvet või käib ta täiesti pehmelt, või on hoopiski kõva nagu "kännu taga" -liikumatu. Tõenäoliselt õhk süsteemis või hoopiski töösilinder hüljanud oma stopperrõnga. Kettas küll viga olla ei saa.
Hangi omale kirjanduseks Kitse, Bertelovi Moskvitsi "aabits", see heaks abimeheks.  
võibolla tõesti on õhk süsteemis.kust saab õhu välja lasta???????????
Pressid pedaali, keerad alt töösilindri augu lahti, lased õlil pursata, keerad kinni, lased pedaali üles ja alustad jälle otsast. Käis see asi vist nii.