automoto.ee foorumid

Täisversioon: Jawa 354 veljed ja sadul
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.

EdW

Tere jälle üle pika aja.

Nimelt võtsin jälle käsile oma vana ( 1960 a ) Jawa taastamise. 2 põhilist probleemi vajavad lahendamist : veljed ( roostes) ja sadul ( lihtsalt läbi).
Tekib küsimus milline variant tuleks soodsam ( ja ehedam) , kas taastamine või uue ostmine. Baroses on kõik osad kenasti olemas. 1 ratas (rehv, velg, kodarad, trumlid) maksab 2500 EEK . Samas võiks ju vahetada ainult velge ja kodaraid ( või ehk on võimalik ka kodaraid säilitada...)- trumli jätaks vana, vahetaks vaid piduriklotsid. Oskate öelda palju selline lõbu maksaks ( ja kes selle ära teeks)
PS. sama jutt ka sadula kohta.

Ette tänades



sadul oleks mõistlik barosest uus osta ja velgedega tee nii et lase uued kodarad ja velg panna ja lase trumlid puhtaks teha....
et ise tegelen ka sama jawa taastamisega nüüd veel värv peale kanda ja osad jupid kroomimisest tuua loodan nii kahe nädalaga valmis saada....mul on vanem 1959 aasta varjant sellel on ampermeeter ka paagi peal.....
Baroses pakutavad sadulad on Türgi päritolu ning ei näe just kõige algupärasemad välja. Mis ratastesse puutub, siis Kloostrimetsa poes on müügil uued pöiad 800 kr tükk kui ma õigesti mäletan. Rummud oleks jah mõistlik vanad jätta, sest et minuteada ei ole neid nn. vanema tüübi rumme (enne 1964. aastat toodetud) poodides müügil.