automoto.ee foorumid

Täisversioon: Vjatka kolvirõngad
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Käsil Vjatka elektroni (uuema kerekujuga) kapremont ja väike probleem: kolvirõngaid pole kuskilt saada. Tartus tsiklipoes vana ütles, et 3 aastat pole Venemaalt enam tehasst juppe tulnud.
Äkki kellelgi on kaks kolvirõngast üle või teab kust saada?
Või äkki lähevad mõne teise 150-kuubikulise omad?


Tänud ette.
Ilmselt peaksid üle mõõtma oma rõngad ja on suur tõenäosus, et mõni muu masin kasutab analoogseid rõngaid.
Ei tasu ainult 150cc masinate seast otsida!
Üks tuttav rääkis, et vjatka ja tuula kasutavad iz-i kolbe aga kolvikäik on teine. Pole küll ise uurinud, aga äkki aitab.
Okei, mõõdan ja uurin lähiajal järgi
A. Palu "Piibli" andmetel on Vjatkade silindri läbimõõt 57 mm. Iž-i kolbe nüüd küll seal vaevalt kasutati, aga seevastu on kõikidel 350 cm3 Jawadel see mõõt 58 mm. Kui rõnga paksus (2,5 mm vanematel ja vist 2 mm 638-l) sobib, siis äkki tasub Jawa rõngastest midagi aretada?
See jutt oli muidugi nii info mõttes, sest et rõnga otstest tuleks kokku umbes 3 mm maha võtta ning ma ei kujuta ette kui palju seda rõngast üldse kokku suruda annab ja kuidas ta silindris töö olukorras käituma hakkab.
Mul kõrvuti vana kahepütase 350 Jawa rõngas ja Vjatka oma, paistavad mõõtudelt samad (pole supleriga üle mõõtnud). Olen eelneva postitajaga nõus, et võiks vaadata asenduseks Jawa rõngaid.
Kas kellegil on vjatka kolvi mõõte, mul üks kolb vedeleb siin.

meesmetsast

Mul just supler ja vjatka kolb seljakotist võttaSmile ausalt ka Big Grin kohe mõõdan

meesmetsast

Diameeter siis 57mm
Kõrgus 73 mm

Kui on sellline siis võta kindlalt ühendust!
Jawa kolvirõngaga pole Vjatka puhul miskit peale hakata, too 1 mm erinev diameeter on ikka pöörane erinevus. Õnneks on olemas selline asi nagu Vespa ja talle on maailma netipoodides küllaga nii 57,00 kui ka remontmõõtudes kolvirõngaid pakkuda. Hinnadki ei tapa. Hea otsimise korral leiab nii kõrgendusega kui siledapäiseid kolbegi. Üks tore ja lähedane koht: http://www.emscooters.se/
Ei mäleta nüüd täpselt millist marki Java rõngad need olid aga sellest on juba 8 aastat kui ma nad Vjatka kolvi ümber paigutasin. Viilida veidike tuleb ja peab arvestama ka mingi poole mm paisumis piluga ka.
Tulemus on kordi parem kui kasutada vanu ja kulunud rõngaid. Ainuke ebamugavus on silindri pealepanek, mis nõuab rõngaste hoolikat kokkusurumist.
Jõudu tööle.