automoto.ee foorumid

Täisversioon: iz jup3 suunarelee
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Palun abi suunatulede remondil. Suunatuled teevad ainult siis ühe plingi kui suuna sisse lülitad ja siis süüdet sisse ja välja lülitad. Sedasi mängides on kuulda ka et relees (mark izrp-1ck) teeb ühe plõksu ja kõik. Kas relee on läbi ja kas seda annab kuidagi parandada või asendada teise margi releega? Helistasin poodidesse, releed müüa ei olnud.
Nii mul midagi sarnast probleemiks, olemas kaks releed aga mõlemad vilgutavad mu 6V pirne liiga kiirelt. Kas 12V releest on võimalik pooli vähemaks/rohkemaks kerimise teel 6V saada?
12V releesid on saada Rakvere turul 25.- tk.
Ma oma ju3-l tegelesin sellega väga ammu ega täpselt mäleta, spikerdada ka ei saa, kuna pole kodo.
pane parajalt vöimsad suunatulepirnid, et koormus releele suurem oleks. Mul näiteks ees mölemad kumbki 10 W vöi 15W ja taga olid vist kumbki 20 W, siis kui koormus releele suur on teda parem timmida (ikka 6V).
Releed saab timmida säält punasest kruvist, mis asub sügavamal, kui juhtmekinnitusmuttrid. seda keera aga mega vähe, piisab juba kui 1/8 pööret teed ja suund täiesti teistmoodi vilgub. Kumba pidi keerata tuleb, ei mäleta eks sa örnalt proovi, aga üle veerand pöörde pole mötet keerata kui muutust ei toimu, tagasi algasendi ja veerand pööret teisepoole.
Loodan et räägin samast releest mis mul, sest oma marki ma ei mäleta.
Mul on üks selle kruviga, teine ilma. margimärgin hiljem.
Mul on ilma kruvita. Kas oskab keegi öelda releest tuleva oranzi juhtme otstarvet? Tuleb välja 4 juhet: pruun-mass, punane-vool, roosa-suunalüliti, aga oranz? Juhe ise jookseb süütelukku.
Mul oli IZ Planeta 5! Jube jama, suunatule relee läks läbi ning poest ostetutega põlesid ainult tuled, kruvi timmides ei saanud ka asja paika! Lahendus lihtsamast lihtne! Mine auto lammutusse, osta elektrooniline suunatulerelee (40 eeku)! Mis on selle eelis? Lihtne ta reguleerib ennast ise! Mon nagu kõvasti töökindlam! 3 otsaga on see, 1 juhe läheb signaallampi armatuuri, 1 vool sisse, teisest välla... (oli vest nii, igatahes mul töötab)
Planeta 5 on ju 12 volti, mul näiteks Jupiter 3 6V, kuigi sain mina ka enda asjad korda, lihtsalt tuli panna suurema koormusega pirid.