automoto.ee foorumid

Täisversioon: Sooviksin Gaz 53 elektriskeemi..
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.

tarvo69

Oleks hea kui kellelgi oleks Gaz 53 elektriskeem.
Kahju et pole seletusi juures. Ise just pusin õlitule kordasaamisega (seieriga näiduk töökorras). Mootori küljes oleva andurini tuleb oranz ja pruun juhe millest viimane on lahtine (?). Õlitule üks juhe läheb otse seieriga rõhunäidiku ühe klemmi alla. Veel vaja selgeks teha, kuhu läheb teine ots. Keegi äkki teab täpsemalt seda õlirõhu seadmete skeemi?
Rõhu näidiku ja rõhu tule jaoks on erinevad andurid mootori küljes. Kui sul mõlemat ei ole siis pead selle sinna lisama. Skeemil nr 6 on tule andur
53-l on nii õlirõhutule andur kui seierit liigutav andur tavaliselt ühe ja sama õlikanali otsas, mootori eespool küljel juhi pool. Mõlemad "datsikud" on õhe kronsteini küljes. Kui peal on originaaljuhtmestik, siis peak olema eriti lihtne - üks kaabel on teisest veidi pikem.
Minu masinal töötab seieriga näidik ilusti. Tegin altvaates pildi kah. Kus see teine andur peaks asetsema? Keegi võiks pildi lisada.
See,  kasutaja robi poolt toodud elektriskeem on väga vana ja algse Gaz 53 oma, milliseid ilmselt enam säilinud ei ole. Siin on generaatorseade alalisvoolu oma ja  väga harva esinev armatuuriplokk kahe "kella"+ spido + 4 kontrolllampi ning lisaks kaassõitja ees asetsev kell-ajanäitaja.
Abivajajatel oleks vaja ikka mõnd teist skeemi (Gaz 53A oma), kus armatuuris 4 "kella + spido + 3 kontrolllampi, genekas vahelduvvoolu oma.
Gaz 53-12 skeemis jällegi teatud erinevused.
Romka Kirjutas:Minu masinal töötab seieriga näidik ilusti. Tegin altvaates pildi kah. Kus see teine andur peaks asetsema? Keegi võiks pildi lisada.
Eks ta peaks samas kohas olema. Kui sellel mootoril ei ole siis kolmik vahele ja paigaldad ise.
Sai maha keeratud ühelt Gaz 52 anduritega malmist kolmik
[attachment=24034]
Enda masina oma nägi mahakeerates välja selline
[attachment=24035]
Vahetasin andurite asukohad ning üritasin paigaldada kuid õlitule andur läks vastu mootoripadja kronsteini. Isegi ilma andurita läks kolmiku serv vastu ja ei saanud kinni keerata. Käiasin päris tublisti maha ja saingi lõpuks asja paika ning nüüd töötavad tuli ja seieriga näidik ilusti.
Nagu arvata võis, siis madalatel pööretel tuli põlebSmile Tuttava väitel pidavat see enamuse Gaz 53 eripära olema.

Gaz 53-12 elektri skeem Pilt 1 ja Pilt 2
kas kellelgi äkki mõni pilt või link GAZ53 kontaktivaba süüte skeemist? pidavat ju uuematel selline peal olema või mis?