automoto.ee foorumid

Täisversioon: moskvichil äärmiselt suur bensiini kulu
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
probleem selline et võtab väga palju bensiini umbes 1 liitriga saan sõita vaid paarsada meetrit varem sain palju rohkem. .bensiini läbi küll kuskilt ei lase .sellele suurele bensiini kulule eelnes see et korra sai ta palju kätte korra vähe.millest selline bensiini kulu?
Me ei ole keegi hiromandid, et oskame arvata masinat, selle seisukorda ja erisümptomeid nägemata selle suure kütusekulu võimalikke põhjusi. Kui ise viga kindlaks teha ei suuda ning erisümptomeid samuti kirjeldada, tuleb minna ikka minna mõne vanatehnikat tundva spetsialisti poole.

(Eeldan, et Sa oled karburaatori korralikult ära puhastanud, tudeerinud põhjalikult raamatut "Bertelov, Kits..." ning oled kõik sätingud pannud paika selle raamtu õpetuste järgi.)
Märsakas Kirjutas:1 liitriga saan sõita vaid paarsada meetrit varem sain palju rohkem.
Mina sain kunagi Luaziga metsavahel 1 liitriga 3-4kmBig Grin
Märsakas Kirjutas:... umbes 1 liitriga saan sõita vaid paarsada meetrit varem sain palju rohkem...
Seda on tõesti palju: 1l/200 m= 5l/1km= 50l/10km= 500l/100kmSadSadSad
Big GrinSadBig GrinSadBig GrinBig GrinBig GrinBig GrinBig GrinBig Grin
Mis Sa vea kõrvaldamiseks ette oled võtnud? Väga suureks abiks on kaks õpikut:
1)A.Palu, K.Aleksius "Sõiduautod"
2)R.Bertelov, V.Kits "Sõiduautod "Moskvitš""
Head tudeerimist!
http://www.mosseliiga.ee/materjal/Soidua...ts1986.pdf - Bertelovi ja Kitse "piibel" 1986. aastast digikujul (PDF).
Ei saa küll päris täpselt pihta, millisest mudelist jutt on, aga siiski... Kui jutt näiteks 412 mootoriga masinast, siis seal kasutati sellist plastmasskraega ujukinõela. See plastmasskrae töötas nagu tihendina. Kuna tegu juba vana masinaga, siis võib oletada, et see krae on "ära väsinud". Väliselt küll välja ei paista, aga ära tunned selle järgi, et kui pumpad käsitsi bensiini üles, siis mittetöötava mootori puhul näed, kuidas kütus segukoonusesse tilgub. Üldjuhul kipub soe mootor ka halvasti käivituma, kuna segu on üle rikastatud, nö. "tõmbab toorest täis". Kui selline asi on, siis läheb kütusekulu küll järsult väga suureks. Siin ei aita muu, kui selle krae vahetamine.
karburaatori ja bensiini pumba puhastasin ära siis hakkas vähem bensiini võtma.siis mõne aja pärast oli sama viga.tahtsin käima panna siis tõmbas kohe täis.auto on moskvich 2140 a1976