automoto.ee foorumid

Täisversioon: Kanal garaazi
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Nii, käsil on garaazi põranda vahetus, vammiga nakatunud puitpõrand välja ja betoon asemele. Ega see suurem asi garaaz muidugi pole - 4x9 meetrit soojustamata kerge kuur, aga parem ikka kui lageda taeva all autot putitada. Rolleyes

Et niikuinii tegemiseks läks, siis on plaan ühe soojaga ka kanal kaevata. Niisiis, mõned küsimused neile, kes ise sama asja teinud:

*Kui sügav/pikk/lai peaks kanal olema?
*Millest kanal teha? Põrand betoonivalu, seinad Fibo või Columbia vms? Milline on nende materjalide niiskuskindlus, kas on vaja mingit hüdroisolatsiooni?
Kanali kõrgus peab olema selline, et taburetiga istudes oleks paras nokitseda Wink

Dad.
Esmalt oleks mõistlik selgeks teha kui kõrge on pinnase vee tase. Kui garaaz asub kuskil kõrge ja kuiva koha peal mäe otsas, pole mingit probleemi,kaeva või mitu korrust maa sisse. On tegemist aga tavalise lausk maaga, kus pinnavesi on märjal ajal mõnikümmend senti murust allpool, siis tuleb iga liigutus hästi hoolikalt läbi mõelda,sest hilisem vigade parandus võib väga kulukaks osutuda. Lisaks veel see, et vee tõstejõudu ei tohiks alahinnata. Näide elust enesest kus pinnavesi tõstis rauast kanali kasti koos autoga maast lahti.
Ühesõnaga materjali valik on lai ja ebameeldivuste vältimiseks vee tõkete pealt kokku hoida ei tasu. Jõudu.