automoto.ee foorumid

Täisversioon: EMEXi tegevusest
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Täna sai esmakordselt külastatud Kuusakoski TLN kokkuostu... Nördimus tuli peale: eeldan, et 90% kokkuveetavast kolast (olin seal 5 min. -s elle ajaga kulgu sisse väravast 6 erasõidukit raua kolaga) on seaduslik ja tõesti kola.
Kuid, nagu näitab sama lugu Hiiumaa suurtüki toruga, ei pelga nad midagi kokku ostmast. Mis, minu arust, pole üldse õige! Järgmisena tõmbavad pätid mingi projektiauto kusagilt hoovist minema ja roostes raua juppidena viivad ta kokkuostu!
Kas oleks ehk mõtet teha mingi ühisavaldus/aktsioon (ka naabrifoorumitset rahvast kaasates), et EMEXi töö mingi kontrolli alla saada?..

PS. Lugesin Militaar foorumit, kus ka mainitakse igat sugu ajalooliste objektide metallivaraste poolt rüüstamisi.
ENEX-isse on viidud projekte, konkreetne juhus oli Nõmmel kus telliti järgi Emexi rauatakso ja oligi kõik ... mingi suvaline mammi tellis pealegi.

Dad.
EMEXisse rauda viinud inimesest jääb suhteliselt konkreetne jälg. Eriti, mis puudutab vanarauatakso kasutamist. Nimelt annab iga rauda müüv isik allkirja, millega kinnitab, et üleantav vara kuulub talle omandiõiguse alusel. Seetõttu saab näiteks seda mammit süüdistada konkreetselt varguses. Kohtu kaudu, tõsi küll, aga siiski saaks.

Tõsi, raske on tõestada, kes ja millises koormas selle autoromu (seda ta ju EMEXi jaoks on) tõi. Samas on näiteks Paldiskis videovalve kaalu peal.

Ja minu koormaid on vastuvõtja üsna hoolikalt uurinud...

Mismoodi teema algataja seda kontrolli ette kujutab?
Kuna EMEX on see, kes seda metalli kokku ostab, siis peaks ka tema vastutama selle eest, et väärt esemed sinna ei satuks. Optimaalne oleks hoida koha peal tehnika ajalooline, kelle määraks ntx linn ja palka maksaks EMEX...
Lihtsam variant: panna EMEXile kohustuseks kõik asjad üle vaadata ja vähegi kahtlased jupid eemale panna. Kuigi, jah, nagu ka lombardi pidaja, kes ei tohiks varastatuid asju müüa, kuigi neid tavaliselt seal 50%, nii ka EMEX mõtleb kõige pealt oma rahakotile. Seda enam, et enamus asju saab koheselt ka ära tükeldada ja jäjed kadunud...
See mõte võib küll ainult unistuseks jääda.Vaevalt EMEX-it kotib,kas tuuakse midagi vana ja väärtuslikku või mitte,tema jaoks on see lihtsalt raud ja ei midagi muud. Kahju küll aga nii see ju onSad
v6sa Kirjutas:EMEXisse rauda viinud inimesest jääb suhteliselt konkreetne jälg. Eriti, mis puudutab vanarauatakso kasutamist. Nimelt annab iga rauda müüv isik allkirja, millega kinnitab, et üleantav vara kuulub talle omandiõiguse alusel.

Mul on kogemus, et ei taheta seal mingit allkirja. Tirisin mõni aeg tagasi igasuguse auklikuks roostetanud plekirisu ja paar pundart roostes traati krundi piirile ja helistasin seejärel sellele nn taksole, et tal on voli see risu minema viia. Tuldi ja viidi minema, ilma et ma seal kõrval oleks pidanud seisma.
Tahaksin panna inimestele südamele olla ikkagi natuke nutikamad kui kunagi ajaloos ühed pärismaalased kes realiseerisid omi väärtusi värviliste klaashelmeste eest. Ehk siis ärge andke metalli poolmuidu käest ära, et siis mõne aja pärast märksa kallimalt jälle tagasi osta. Kel koduõue kaunidus tähtis, või tõesti pole ruumi võiks omi metallikolakaid katsuda pigem foorumite kaudu taaskasutusse realiseerida, (fotode kuulutuste juurde panemine on ju tänapäeval lihtsamast lihtsam), kui et firmasid nuumata.
Auklikuks roostetanud pleki või katkeva traadi võiks muidugi saata emeksisse, sellest midagi tarka koduses majapidamises ei tee, massiivsem metall  pakub aga piiramatuid võimalusi taaskasutuseks, tarvitseb vaid omada fantaasiat.    
eberhard Kirjutas:pigem foorumite kaudu taaskasutusse realiseerida, (fotode kuulutuste juurde panemine on ju tänapäeval lihtsamast lihtsam)
Palju tavainimestest siis foorumitel kobavad! Ega sa ise ka ju vaevalt aasta vanuseid ajakirju kuhugi foorumisse üles akkad panema. Ja enamuse inimestest on kogu see kola, mis surnud vanaisast kuuri alla või pööningule jäänud, tundub ka lihtsalt vanakolana. Ja kui selle eest veel kopka ka saab...
Ja vaata kuulutuste lehti: seal iga nurgast vahib sulle vastu kuulutus - ostame ja viime ära vanaraua. Milleks veel muretseda!
Tegelt, arvan, et võiks kaasata nii mitmeitki ajaloo huvilisi teistest foorumitest ja meedia kaudu mingi üleskutse tavakodanikutele teha. Ja asi ei puutu vaid raua asju, vaid ka vanu esemeid, mis ei ole "antiik", kuid pakub kindlasti kellegile huvi, vanad dokumendid, paberid, mänguasjad etc.

OT: hetkel müüakse OSTA-s ENSV aegseid suitse. Mõtetu tegu, võiks tunduda - praegused sigaretid tunduvalt kvaliteetsemad. Kuid mina ise ostaks küll ühe paki, mälestuseks ajast, kui suitsetama hakkasin Smile
Mina arvan, et kõige lihtsam oleks igal foorumlasel aeg-ajalt "EMEX"-ist läbi hüpata ja uurida veits mis sääl on...
Kontrollid ja asjad - mis te tõesti arvaten et inimesel, kellel on uus 7-ne bemm, bemmimärgiga nokats ja
punane Marlboro ees (ehk siis meie linnaisad =).... ), et neid huvitab käputäie inimeste soov, et mingit vajalikku (raua)kola ära ei visataks......
Ae, ae, ikka maapeale tagasi....

Seltsimehed foorumlased, käime ise oma kodukandi "EMEX"-id läbi....
Ja mida see EMEXi külaStamine annab? Olin seal ja mulle öeldi, et sealt midagi välja ei müüda: kui väravast siise sõitnud - vsjo!

siim90




rakvere EMEXist võib viia ära viia mida tahad aga peab maksma head hinda
Tambets Kirjutas:Mina arvan, et kõige lihtsam oleks igal foorumlasel aeg-ajalt "EMEX"-ist läbi hüpata ja uurida veits mis sääl on...

Seltsimehed foorumlased, käime ise oma kodukandi "EMEX"-id läbi....
Nad ju ei lase inimesi oma territooriumile jõlkuma, pealegi ei ole sealne kolu väljapanek eriti ülevaatlik: vajalik jurakas võib olla mitmetonnise lasu
all. Varsti tekibki olukord, kus vajamineva metallijupi või treibalvanka omandamiseks tuleb pöörduda firmadesse ja maksta hingehinda kuna kõik on nii peened ja akuraat inimesed et vähegi roostes metallitükk on juba kolu.
...kõige reaalsem on kui mõni he tuttav töötab seal ja saad asju rauavasty vahetada...
Ma olen 2 sapakat emexisse viinud, mittemetall eemaldatud ja mootor laiali võetud-kõik muu küljes. Kumbki kord ei küsitud minu käest mingeid pabereid ,mis tõestaks ,et tegu minu autoga,veelvähem küsiti auto dokumente ja reg. numbried.
Enamasti, kui suhelda emexi valvuriga normaalselt lastakse ikka hulkuma...
Vähemalt võru kandis küll (kaks emeksit)...
Kui keegi väikse mutri maast tasku pistab, ei ole suurt kadu, aga vajalikku pobi tiiba sa küll tasku ei pista...
Selle võibki neile näiteks tuua (olen praktiseerinud seda ka tartus, ja toimisBig GrinBig Grin)
Türi rauaplatsidelt saab kah endale meelepärase tüki kätte kui midagi vastu viidSmile
Style Kirjutas:Ja mida see EMEXi külaStamine annab? Olin seal ja mulle öeldi, et sealt midagi välja ei müüda: kui väravast siise sõitnud - vsjo!

Kõik sõltub enese väljendamisoskusest...
Võibolla kõige "paremas" tujus emeksimeest ei annagi ära seebitada, aga lähed järgmine päev uuesti, äkki on teine mees!!!
Loomulikult võib aidata ka pudel konjakit (loe:poolene laua viin)...
Siiski sõltun suuresti asi enda väljendusoskusest (nagu sai ka eespool mainitud...)

eberhard Kirjutas:
Tambets Kirjutas:Mina arvan, et kõige lihtsam oleks igal foorumlasel aeg-ajalt "EMEX"-ist läbi hüpata ja uurida veits mis sääl on...

Seltsimehed foorumlased, käime ise oma kodukandi "EMEX"-id läbi....
...pealegi ei ole sealne kolu väljapanek eriti ülevaatlik: vajalik jurakas võib olla mitmetonnise lasu
all....

Selle vastu küll eriti midagi teha ei saa...
Ja vaevalt võetakse lähipäevadel vastu ka seadus, mis käsib emeksil kogu kola lagedale pinnale üles rivistada.... Big GrinBig GrinBig Grin
siim90 Kirjutas:rakvere EMEXist võib viia ära viia mida tahad aga peab maksma head hinda
aga rakvere kuusakoski otsis platsitöölist, sokutaks ehk sinna tööle kellegiSmile
Kavatsesin ka algselt oma isalt päritud nodi jaoks suure konteineri tellidaCool
Aga lugedes konkreetselt õhtuti Foorumit lõi välja vana nõrkus tehnika vastu. Avastasin oma suureks üllatuseks et kolahunnikust tuli välja igasugust huvitavat staffi 50ndate autodele.
Ajaviiteks alustasin puhkuse ajal ka oma kodulehe tegemist, et asi natukenegi ülevaatlikum oleks.
Aga garaažide koristusaktsioon lõppes muidugi läbikukkumisega
(kolmest sain tühjaks ainult ühe ja seal ka juba nüüd sorditud autojupid reas)Big Grin
Tutvusringkonda sai ka natuke valgustatud ja varsti pean vist hakkama puukuurile juurdeehitust ehitamaWink
Et sai nagu seekord kokkuvõtlikult Kuusakoskile väike põõn pandud.Toungue
Aga sellistele hiiglastele on nagu hilja nende oma platsi peal üritada ära teha, jõud liiga ebavõrdsed!
Targem oleks vist üritada teha rauavedajatele ettepanekuid millest nad ei raatsi loobuda. Ja muidugi valgustada halle masse, et see mida nad pidasid plekitükiks hinnaga a`la 2 Eeki kilo on mõnikord tsipa rohkem väärt. Vaevalt, et keegi tahab olla loll pärismaalane, kes vahetab kulda klaashelmeste vastu.