automoto.ee foorumid

Täisversioon: muti peletaja
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Lehti: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
jaakjaak
https://www.jahipaun.ee/netipood/toode/j...e-w2-4295/
Töötab väga hästi.


Kui kõva pauk käib? Kui ma selle viguri panen aeda, mis on majade vahel ja öösel käib pauk, siis kas see häirima ei hakka? Naabrid on üsna lähedal ja neile ehk ei meeldi öine paugutamine. Või ei ole see pauk nii tugev?
Selline paugutaja on iga muti unistus:

Süütenöör on pikk, pauk käib alles 1:26, aga tasub ära oodata ...  Wink
Saab ka lihtsamalt ja ilma kardetavate rohtudega mängimiseta:

Pakun et kuiv jää peaks ka asja ära ajama.
Selle viimase puhul tulemust ei olnud..Smile Mutid ignoreerisid seda pisikest purtsu.
Ja selle esimese puhul võib ilmselt naabrionult kitli peale saada, kui too kuivad püksid jalga saab ja kõrvust esimine vilin kadunud  Big Grin
Kui pole maasees siis teeb täitsa püssi paugu aga mutikäigus siis on kuulda ainult "pots"
Pole vaja karta et kedagi häiriks.
(01-06-2015, 19:11 PM)rocker Kirjutas: [ -> ]Ja selle esimese puhul võib ilmselt naabrionult kitli peale saada, kui too kuivad püksid jalga saab ja kõrvust esimine vilin kadunud  Big Grin
Ühtlasi saab vist poolele külale uued aknad panna. Kui vormis inimesed enne ära ei vii... Pae tänava vanamehele seltsiks!  Big Grin
mulle kingiti raamatuke "Kuidas peletada mutte". Annab natuke rohkem tausta (nii praktilist kui teoreetilist), kui siinne teema - samas mitte oluliselt. Läbilugemine aga halba ei tee.
Ma lugesin eelkõige välja juba siit tuttava tõe - nn näpitslõksud (sh traatlõks) on ilmselt efektiivseim abivahend. Ning et loodus tühja kohta ei salli - püüad küll mutid kinni, kuid mõne aja pärast kolivad territooriumile uued Smile
Ma kasutan ka seda paukpadruniga W2 lõksu. Tegin samasuguse kinnituse nagu siin eelneval  lehel pildil oli. Siis on seda mugav kasutada kui nad hunnikuid ajavad. Lükkad jalaga hunniku laiali, torkad näpuga käigu lahti ja asetad lõksu selle kohale. Sügisel tapsin kõik ära ja alles nüüd hakkasid uuesti tulema. Kui nad ajavad neid nn söögi käike pooleldi maapinna peale siis on tiba keerulisem, aga saab kätte ikka. Kindlasti on see tõhusaim lõks, mis müügil on.
Mutipüügi hooaeg täies hoos ja uudiseid keegi ei kirjuta. Panen siis ise siia ühe tõestisündinud loo nende elukate püüdmisest.
Et kõik ausalt ära rääkida, pean alustama sellest, et mul ühtedel tuttavatel on suur probleem muttidega, ründavad igast kandist. Mingit veekogu neil seal läheduses ei ole, mügrid ilmselt aktsioonis ei osale. Naabritel neil kõigil sama jama - mutit kõik aiad segi ajanud. Ühe naabri maja on kohe minu tuttava aia kõrval, suur kahekordne hoone, mitu põlvkonda elab seal, noored -vanad -veel vanemad. Eelmisel suvel oli seal majas üks muldvana naisterahvas, väga kehva tervisega, väga nõrk. No ei olnud saladus , et kauaks teda enam ei ole. Aga kuidagimoodi ta ikkagi seal oli ja elas, isegi omal jalal liikus ringi teinekord. No nii. Hakkas siis see minu tuttav muttidega tõsisemalt võitlema. Rakendas insener-tehnilisi teadmisi ja valmistas uut tüüpi mutilõksu. Põhimõtteliselt siis vibu-tüüpi, selliseid on juba tuhandeid aastaid tagasi kasutatud koostöös silmusega, igasuguste loomade ja lindude püüdmiseks. No umbes nii, et vibu pannakse pingesse ja kui lukusti pinge vabastab, siis saak jääb silmusesse rippuma. Maa sisse on aga silmust raske panna. Tuttav täiustas vibu natuke ja pani sinna otsa midagi konksu või kõvera naela  laadset, lootuses , et kui mutt päästikut liigutab, siis vibu tõmbab muti konksu otsa  ja koos konksuga maaseest välja. Idee iseenesest hea ju. No pani siis selle kaadervärgi tööle ja ühel hommikul vaatab, et vibu on sirge ja konks ripub, aga mutti ei kusagil. Arvas, et ilmselt ei õnnestunud ja pani lõksu uuesti töökorda, siis läks tuppa tagasi. No mõne tunni möödudes hakkas naabrite juures hirmus jooksmine. Seal nimelt tuli üks pisike 4-aastane poisike mööda treppi teiselt korruselt alla ja ütles vanaisale: " Sul on seal teise korruse toas üks surnud mutt." Vanaisa muidugi kohe jagas matsu ja sai aru, et kallis sugulane on hinge heitnud , rabas telefoni ja hakkas sugulasi läbi helistama. Vanaema samal ajal riidles lapselast, et nii ei ole ilus rääkida ja olgu parem vait sellel kurval hetkel. No said nad siis natuke seal joosta ja tormata , paanika oli juba päris suur, millegipärast keegi sinna tuppa vaatama ka kohe ei läinud. No ja siis tuli see vanatädi WC-st välja ja imestas, et mis sõda ja manöövrid siin nüüd lahti on. Segadus ja paanika sellest muidugi väiksemaks ei muutunud, kuid pikapeale ikkagi saadi aru , et on toimunud kahetsusväärne eksitus ja on vaja leida süüdlane! Süüdlane oli muidugi teadagi kes - see  väike poisike. Tema aga korrutas nutt kurgus : "Ma ju ütlesin et seal on üks surnud mutt!" Ta vaeseke ei saanud üldse aru , milles jama ja miks teda milleski süüdistatakse. No eks see mutipüügivibu oli muti naabrite maja lahtisest aknast sisse lennutanud. Niipalju siis mutipüügist mittetraditsiooniliste vahenditega ja sellest , mis võib selliste võtetega kaasneda.
(15-07-2015, 20:13 PM)Raudpats Kirjutas: [ -> ]Mutipüügi hooaeg täies hoos ja uudiseid keegi ei kirjuta.
http://lemmik.postimees.ee/3258839/vares...minaalasja
Ei tasu vist kekata jah. Parem on nottida omaette, vaikselt ja mõnusalt.
minu saavutused juuni alul: Ida-Viru maakodu õuele said traatlõksud kolme hunnikusse (2 per hunnik - hunnikud olid kahe käiguga), 2 nädalat hiljem maale minnes olid kahes lõksus mutid ning õu on säilinud kena sile. Olen sel aastal traatlõksude efektiivsusega väga rahul. Soovitan nn kahepoolseid lõkse (selline tunnel) mitte soetada - hunniku all ei pruugi käigud joosta ühel sirgel. Kaks erali ühepoolset lõksu (sellised) on paigalduse osas paindlikumad, ka on neid kerge käiku suruda.
hiljem vedeles hoovis veel üks mutilaip - ilmselt kassi töö.

juuni esimeses pooles püüdsin veel ka kesk-euroopas ühe muti. Ilma abivahenditeta Smile
"koperdas" teine millegipärast manuspildi taustal oleval betoonplaatidega kaetud platsil. Liikus täitsa nobedalt ja esialgu paistis, et on tegu hiirega. Jalalabade vahele "tupikusse" sattudes tundis end aga abituna.
Eelmiste aastate töö kannab vilja-pole veel ühtegi hunnikut tekkinud.
Kuimetsa kandis mutid aktiivsemks muutunud. 
Natukene häirivad aga veel mitte niipalju, et segama hakkaks. 
Aastaid 10 tagasi hakkasid ründama meeletu massiga ja siis sai neid hävitatud hulgim kuniks asi vaibus. 
Hakkasid kartm või vältima seda ei tea.....  Big Grin

Nüüd tundub, et hakkavad vaikselt taas aktiviseeruma. 
Aga sellest ei tahtnud ma rääkida ega nõu küsida. 

Nimelt.... 
Jõgeval, kaeral on ämmamooori hoovil hoopistükis tõsisemaltvõetavad?? parasiidid hoovi ründamas. 
Nimelt vesirotid.. 
Kuidas neist lahti saada ?? 
Oskab mõni vanameister nõu anda ? 
(18-07-2015, 14:33 PM)k2rpman Kirjutas: [ -> ]Nimelt vesirotid.. 
Kuidas neist lahti saada ?? 
Oskab mõni vanameister nõu anda ? 
Vesiroti mürk Brody, saadaval ehituspoodides ja mujal. Parafiinilaadse ollusega immutatud sinised kuubikud. Mina sain mügridest kiiresti jagu. Toppisin igasse käiku, mis leidsin ja nädalaga oli vaikus majas.
[attachment=54147]
Ptüi-ptüi-ptüi, aga rohkem pole neid elukaid tekkinud ka või on esimesed tegelased kuubikuid pessa vedanud ning uued tulijad asunud neid kohe sisse õgima.
Tere!
Kartsin juba et jään lahingus nendele alla. Traatlõksud ei töötanud, västra tööpiirkonnast mööduti sügavamalt jne. Siis tuli meelde et üks sõber sai kord tuttava käest pool purki fosfiini eritavat pelleteid. käed värisesid küll kui purgi avasin ilma gaasimaskita ja hais ninna lõi. Hoidsin nina pealetuult ja poetasin mõned pelletid käikudesse ning tihedalt pealt kinni.. Ootasin päeva, nädala.. Enam ei oota sest eeldatavasti valitseb maa-all sügavalt surnud keskkond.. Kuni järgmiste kaevurite tekkeni. Vähemasti tean et pole mõtet end vaevata mehhaaniliste vahenditega. Paar pelletit ja voilaa!!
kostub paljulubav - kas oskab keegi ka "fosfiini eritavatele kuubikutele" kaubandusliku nime külge panna? Kas on abiks nii mügri kui muti puhul? Ega mürgitamine juhtumisi konnade ja (aru)sisalike "pidamisel" vastunäidustatud ole?
mul on mutid augustis maakodu hoovist taas korralikult üle käinud. Niidetavat muru on üle 2000m2 ja otseloomulikult on neil vaja tegutseda just sellel 10%-l, mis mind enim häirib. Mutti vist taimed ei meelita? Laastamistöö kõrval kasvavad sel aastal maapirnid.

mu ca 2000m2 murupinnale mahuvad lisaks mutile muidu ka vesirotid - ühes nurgas on murukamal pehme / vajuv. Ei tea, mida nad sealt muru alt küll leiavad - koht on varjuline, madalam ja hea murukasvuga. Kas tõesti sobib vesiroti toidulauale isegi murujuurestik - või mida ta sealt otsib? Smile

manuses on augusti alguses toimunud heinamaa niitmise järgne pilt - ka puhtalt maa peal toimetades saavad mõned isendid hukka.
toodete nimetused selle ainega: Detiaphos, Mag-disc, Magtoxin, ja Phostoxin.
reageerib niiskusega ja eraldab gaasi mis on õhust raskem.

väga ohtlik aine, müüakse ainult koolituse läbinud isikutele. 
1kg anum 112eur oli 1000tabletti.
Tabletide ja graanulite erinevus on vaid selles, et tableti kaal on 1g ja graanuli kaal on 0,6g.

Kokkupuutel veega eraldub mürgine, väga tuleohtlik gaas. 
Väga mürgine sissehingamisel ja allaneelamisel. 
Kokkupuutel hapetega eraldub väga mürgine gaas. 
Väga mürgine veeorganismidele.
www.pma.agri.ee/download.php?getfile2=3568

Fosfiin (PH3) – värvitu ja lõhnatu gaas, madala molekulmassiga, madala keemistemperatuuriga 
ja erikaaluga 1,21 õhu suhtes.Gaas hajub kergesti ja on
võimeline sügavale materjalidesse, näiteks viljamassi, sisse imenduma.Fosfiin võib
süttida kontsentratsioonidel üle 1,79 protsendi õhu ruumala kohta.
http://www.fumiteam.ee/index.php?page=85
Sai investeeritud muttide karusnahkadesse ja ostetud kaks paukpadruniga töötavat W2 lõksu.
Kuna siin ka paar sellise lõksu kasutajat kirjutanud, siis äkki nüüdseks leitud tõhusaim püügimeetod?
Kasutusjuhendi järgi ette nähtud nagu traatlõkski asetada muti käiku ja siis mullaga katta.
Lõks aga sisuliselt tulirelv ja seda ei tahaks ju mulla sisse mädanema panna. Igasugu liigendeid omajagu. Ja kui veel igapäev kontrollida ka ei saa, siis ilmselt varsti kinniroostetanud käkar.
Esialgu plaan teha miski selline rakis, nagu näha teisel pildil.
https://www.youtube.com/watch?v=efE3HRlj6Qg

Peaks kõik mutimured lahendama Big Grin
Lugesin kokku, mul 50 meetri raadiuses 8 - 9 tolmuimejat, need paralleeli ühendada peaks teoorias piisama. Vaja ainult kogumiskast teha ja tiba toekam summaarse tõmbe voolik.
Lehti: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15